Τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και πολλά ακόμη πρόσωπα εμπλέκει στις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος ο «εξάδελφος», Νίκος Ζήγρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζήγρας, έδειξε ευθέως τον πρώην υπουργό Άμυνας αποκαλύπτοντας σημαντικά στοιχεία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η απολογία- ποταμός του Νίκου Ζήγρα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει σημαντικότατες πληροφορίες για την εμπλοκή του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και των άλλων συγκατηγορουμένων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος από την αρχή ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα και να συνεργαστεί με τις Αρχές, παραδέχτηκε ότι ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα χρήματα του πρώην υπουργού μέχρι το 2004, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι επρόκειτο για βρώμικο χρήμα, προερχόμενο από μίζες.

Al Sayad FauadΩς ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς οι οποίοι οργάνωσαν τις κομπίνες ήταν: Α. Τσοχατζόπουλος, ο κ. Καμπούρογλου (TOR m1), Al Sayad Fauad και ο Ντίνος Μιχαηλίδης πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικοί αποδέκτες χρημάτων ήταν-σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα- ο Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. Εμπλέκει παράλληλα και τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Ι. Μπέλτσιο.


(Με τον Ι. Μπέλτσιο)


(Με την πρώην σύζυγό του)

Παράλληλα ενέπλεξε την πρώην σύζυγο του Α. Τσοχατζόπουλου, την Γερμανίδα ΓκούντρουνΓιάννης Σμπώκος Μολντενχάουερ και τη νυν, Βίκη Σταμάτη, οι οποίες φέροται να γνώριζαν για τις δραστηριότητές του, διότι ο Άκης δεν κρατούσε μυστικά. «Τα έλεγε όλα στις γυναίκες του», υποστήριξε στην απολογία του ο κ. Ζήγρας. Πλήρη εικόνα για τα πεπραγμένα του πατέρα της είχε και η κόρη του Αρετή.

Ο «εξάδελφος» περιέγραψε στον ανακριτή την πορεία και τις διαδικασίες για τη σύσταση των off shore, μέσω των οποίων κινήθηκαν οι μίζες, υποστηρίζοντας ότι μεγάλα χρηματικά ποσά μετέφερε σε τσάντες πολύ συχνά ο Ι. Σμπώκος. Ο κ. Ζήγρας χαρακτήρισε τον κ. Μιχαηλίδη ως το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, ο οποίος φέρεται να μετέφερε προσωπικά μεγάλα χρηματικά ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος κατέβαλε προσπάθειες να εκλέγεται βουλευτής και να εξασφαλίζει ασυλία δαπανώντας πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ψήφων από ομογενείς, Ρομά, καθώς και για διάφορες παροχές όπως αγορά εισιτηρίων του ΠΑΟΚ.

Αναφέρεται στο πρόβλημα υγείας του λέγοντας ότι ο Τσοχατζόπουλος τον βοήθησε, αλλά εκτιμά ότι ήταν υστερόβουλες οι ενέργειές του καθώς το πραγματικό ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνει και δεν προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Ο ξάδερφος άνοιξε το στόμα του
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης