“Κουδούνι” στις 11 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία όλης της χώρας.

Αυτή είναι η εισήγηση του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου, που ολοκλήρωσε πριν λίγο τη συνεδρίασή του. Βάσει της παρούσας κατάστασης σε ό,τι αφορά τη νέα γρίπη, η επιτροπή έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αποφασίζεται η διακοπή της λειτουργίας ενός σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εισήγηση του Συμβουλίου θα εγκρίνουν –ή θα απορρίψουν- τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθεί η εισήγηση της επιτροπής.

Όσον αφορά την προτεραιότητα με την οποία θα γίνεται ο εμβολιασμός για τον ιό Η1Ν1, η επιτροπή βάζει πρώτους στη λίστα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις εγκύους που βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης και όσα άτομα φροντίζουν παιδιά κάτω των έξι μηνών.

Ειδικότερα για τις γυναίκες που βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η επιτροπή εισηγήθηκε τον εμβολιασμό τους μόνο στις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος, όταν δηλαδή υπάρχουν προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη καταχώρηση: 19 Αυγούστου, 9:07)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης