Η ιστορία της Αντουανέτα ντε Μπερ, η οποία αναζητεί εδώ και χρόνια τους βιολογικούς της γονείς στην Κρήτη, έγινε μυθιστόρημα και κυκλοφορεί ήδη στην Ολλανδία.

Η 58χρονη επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί και αναζητεί τη μητέρα της που την άφησε στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο η συγγραφέας αναφέρεται στα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα, στην υιοθεσία της και στις προσπάθειες που έχει κάνει για να βρει τις ρίζες της στην Κρήτη.

«Η εγκατάλειψη… θα είναι πάντα ένα μυστήριο για μένα» επισημαίνει στο cretapost η συγγραφέας, η οποία αναφέρεται στο σημείωμα που άφησε η ίδια της η μητέρα στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου και το οποίο ανέγραφε ότι «το παιδί πρόκειται να το ξαναπάρω…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αντουανέτα Ντε Μπερ μιλάει για τις επαφές που έχει κάνει στην Κρήτη, για τις εξετάσεις DNA στις οποίες έχει προβεί, ενώ αναφέρεται και σε ανθρώπινες ιστορίες παιδιών που υιοθετήθηκαν, οι οποίες συγκλονίζουν.

«Έγραψα ένα βιβλίο για να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια της αναζήτησής μου, αλλά και για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν το ημερολόγιο μιας γυναίκας που ξεκίνησε τη ζωή της εγκαταλελειμμένη από τη μητέρα της» δήλωσε στο cretapost η συγγραφέας.

«Το βιβλίο μου το αφιερώνω στις δύο μου κόρες αλλά και στην Κρητικιά μητέρα μου» πρόσθεσε.

Η απίστευτη ιστορία της

Η Αντουανέτα ντε Μπερ γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Απριλίου 1961. Στις 22 Απριλίου, σε ηλικία 11 ημερών, αφέθηκε στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου.

Στις πάνες της υπήρχε ένα σημείωμα της τραγικής μάνας. Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8 προ μεσημβρίας. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω επάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» και δηλώθηκε στο ληξιαρχείο ως έκθετο με το όνομα Βασιλική Σωσίμου, όνομα που της χάρισε μια νεαρή βρεφοκόμος, η οποία έγινε και νονά της.

Σε ηλικία 3 χρόνων υιοθετήθηκε από τους Ολλανδούς Ρενς και Άχατα Ντεμπούρ.

Όταν ήταν 30 χρόνων, η Αντουανέτα συνεργάστηκε με κοινωνικούς λειτουργούς της Ολλανδίας που την έφεραν σε επαφή με τον Δήμο Ηρακλείου, όπου και βρήκε το σημείωμα που είχε αφήσει η βιολογική της μητέρα. Διαβάζοντάς το, ένιωσε πως ήταν γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης