H απουσία των τεσσάρων γυναικών που είχαν καταγγείλει ότι είχαν πέσει θύματα trafficking έκρινε εν πολλοίς την αθώωση των 20 κατηγορουμένων ως μελών του κυκλώματος που φέρεται ότι εκμεταλλευόταν κοπέλες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. 

Πρόκειται για μία από τις δύο δικογραφίες που είχε σχηματιστεί για τη μεγάλη υπόθεση με κατηγορουμένους, ανάμεσα στους άλλους και γνωστό επιχειρηματία, αλυσίδας φούρνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από διαδικασία «εξπρές» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις σε βάρος τους που να τους συνδέουν με τις αξιόποινες πράξεις που τους είχαν αποδοθεί για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ύστερα από μόλις πέντε συνεδριάσεις, η δίκη η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, «έκλεισε» με την αθώωση των πάντων. Ωστόσο, για άλλη μια φορά ήταν απούσες οι αλλοδαπές γυναίκες οι οποίες δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν για τη «φρίκη της εργασίας που βίωναν στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που ελέγχονταν από την οργάνωση…», όπως ανέφερε η κατηγορία.

Υπενθυμίζεται πάντως πως εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την άλλη δικογραφία, για την οποία, πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί το 2015 μόνο τέσσερις (από τους 23) κατηγορουμένους, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών. Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,6 χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης