Όλοι ελεύθεροι από το κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης

Όλοι ελεύθεροι από το κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσια κατά περίπτωση αφέθηκαν και οι 9 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Συγκεκριμένα, χρηματική εγγυηση επιβλήθηκε σε τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα.

Σε μια υπαλληλο επιβλήθηκε εγγυηση 20.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα. Ίδιοι περιοριστικοί όροι και  στους άλλους δύο και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους επιβληθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι αποδέχτηκαν μέρος των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι λάμβαναν μικρα χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση πλαστών διπλωμάτων. Φέρεται να επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους έκαναν λόγο για πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν ξεκίνησαν εκείνοι.Τη θέση του διαχώρισε ο διευθυντής  Μεταφορών Νοτίου Τομέα που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. "Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή" φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των ιδιοκτητών σχολών οδηγών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσαν τα εξής:

«Από την ανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι δε συνέτρεχαν στο πρόσωπο των δύο εντολέων μας και των λοιπών επτά συγκατηγορουμένων τους οι προϋποθέσεις επιβολής προσωρινής κράτησης και γι’ αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγχρόνως εκτιμήθηκε και η ειλικρίνεια των απολογιών τους».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 21:34