Με ένα κείμενο 9.000 λέξεων που απέστειλε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο «Επαναστατικός Αγώνας» αναλαμβάνει την ευθύνη τριών επιθέσεων:

– εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια, στις 5 Ιανουαρίου 2009

– μίας βομβιστικής απόπειρας στα γραφεία εταιρείας πετρελαιοειδών στο Παλαιό Φάληρο, στις 24 Οκτωβρίου 2008

Μάλιστα, στο κείμενο γίνεται λεπτομερής περιγραφή της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Διαμαντής Ματζούνης και της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ιδιαίτερα σκληρό και απειλητικό τόνο, η οργάνωση αναφέρεται στην Αστυνομία, στον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, παραθέτοντας λεπτομέρειες από ανάλογες περιπτώσεις αστυνομικών, που σκότωσαν πολίτες ή βιαιοπράγησαν εναντίον τους, από το 1976 μέχρι σήμερα. Αναφορά γίνεται και στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα.

«Στις σφαίρες απαντάμε με σφαίρες», αναφέρουν με οργισμένο ύφος οι συντάκτες της προκήρυξης, αποκαλώντας τους αστυνομικούς «οπλισμένες κότες» και «ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος».

Ωδή στην ένοπλη επαναστατική βία

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι δεν ευσταθεί ότι οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη της, προτείνει ως όραμα την οργάνωση μίας «επαναστατικής κομμούνας» στο κέντρο των Αθηνών και μιλάει για την αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα ως απαραίτητου συμπληρώματος άλλων πολιτικών δράσεων.

Διευκρινίζει ότι οι επιθέσεις εναντίον της Αστυνομίας αποτελούν πολιτική επιλογή και επιχειρηματολογεί, προσπαθώντας να πείσει ότι η ένοπλη επαναστατική βία είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να οδηγήσει σε ριζική κοινωνική ανατροπή.

Σε ό,τι αφορά στα πολιτικά κόμματα, ο «Ε.Α.» στρέφεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας μάλιστα περιπτώσεις αστυνομικής βίας επί των ημερών του, κάνει αυστηρή κριτική στο ΣΥΝ και εξαπολύει δριμεία επίθεση στο ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς το ως στυλοβάτη του καπιταλιστικού καθεστώτος.

Αναφορές στην οικονομία

Ο «Ε.Α.» θεωρεί ότι διανύουμε μία περίοδο, η οποία εγκυμονεί μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις και αναταραχές και αναλώνει μεγάλο μέρος της προκήρυξης στην ανάλυση του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη μορφή που πήρε η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το ύφος της προκήρυξης είναι οικείο, ο λόγος γλαφυρός και άμεσος, ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι απέχει από τις ανάλογες προκηρύξεις της «17Ν».

 Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης