Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Φλώρινα να δείχνει τους -19 βαθμούς Κελσίου και στο Νευροκόπι της Δράμας τους -16.

Στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους -13, στην Κοζάνη στους -12, στις Σέρρες στους -11 και στην Αλεξανδρούπολη στους -10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου, ενώ κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Πάγωσαν και οι καταρράκτες στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Οι καταρράκτες στο «Χωριό της Ειρήνης» στην Καρδία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία επικρατεί ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Μια ελάχιστη βελτίωση και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Στην Ημαθία, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες απαιτούνται στην Εγνατία Οδό από Βέροια προς Κοζάνη από το 235ο έως και το 227ο χιλιόμετρο (κόμβος Πολυμύλου) και από Κοζάνη προς Βέροια από το 227ο έως το 240ο χιλιόμετρο.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Αλεξάνδρειας), αλλά και για τους οδηγούς που θα κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και μέσα στην πόλη της Νάουσας.

Στην Πέλλα, προβλήματα παρατηρούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Κατερίνης – Ελασσόνας, από το 15ο έως το 44ο χιλιόμετρο, αλλά και για το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου.

Στη Χαλκιδική, προβλήματα σημειώνονται στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Αρναίας – Στανου, Παλιοχωρίου – Μ.Παναγιάς, Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη, Πολυγύρου – Γερακινής, Ν.Μουδανιών – Παλιουρίου, καθώς επίσης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 65ο έως το 95ο χιλιόμετρο.
Εξαιτίας των χιονοπτώσεων οι αλυσίδες είναι απαραίτητες εντός των οικισμών Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου και σε όλο το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στις Σέρρες, χρειάζονται αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά και στις επαρχιακές οδούς Σιδηροκάστρου – Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), Σερρών – Βροντούς και στη δημοτική οδό από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας.

Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή φωτό: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης