«Πάντα η Ελλάδα είχε μια ξέχωρη θέση στην καρδιά μου. Τώρα, όμως, έχει μια μοναδική θέση, αφού εκεί κτυπά η καρδιά του Ντουζόν. Η καρδιά του παιδιού μου κτυπά στο στήθος του 31χρονου Ελληνοαυστραλού, Κώστα Γρίμπιλα, που ζει στην Αθήνα. Για μας, αυτό είναι κάτι το συγκλονιστικό».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Αυστραλό, Όλιβερ Ζάμιτ τον άνθρωπο που είχε συγκλονίσει το περασμένο καλοκαίρι την ελληνική κοινή γνώμη, με την απόφαση του να δωρίσει την καρδιά του γιού του Ντουζόν, ο οποίος είχε τραυματισθεί θανάσιμα από μπράβους νυχτερινού κέντρου στη Μύκονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζάμιτ, ερμηνεύει την απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, αλλά και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών να τον βραβεύσουν ως τιμή στη μνήμη του πολυαγαπημένου του γιου Ντουζόν.

Ο κ. Ζάμιτ εξέφρασε μάλιστα τη λύπη του, που «για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους», δεν μπόρεσε να έρθει στην Ελλάδα για να παραλάβει το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Η απόφαση του πατέρα, να δοθούν τα όργανα του παιδιού του για να σωθούν τέσσερις άλλες ζωές στην Ελλάδα, οδήγησε στην δημιουργία ενός φιλανθρωπικού οργανισμού στην Αυστραλία, του «The Doujon Zammit – Transplant Australia Gift Fund», που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της αυστραλιανής κοινότητας στο ζήτημα της δωρεάς οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκινήσαμε αυτόν τον φιλανθρωπικό οργανισμό με δύο στόχους», είπε ο κ. Ζάμιτ. «Θέλουμε ο θάνατος του παιδιού μας να αφήσει ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο. Ο Ντουζόν πάντα κατάφερνε να μοιράζει ζωή και μεγάλα χαμόγελα σε όλους όσους βρίσκονταν κοντά του. Θέλουμε να κάνουμε αυτό που έκανε πάντα ο Ντουζόν. Να συνεχίσει ακόμα και από τον ουρανό, να δίνει ζωή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης