Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών ζητάει από το υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμενα, η ΟΛΜΕ ζητά να γίνει η λήψη μέτρων για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, καθώς «συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας βρίσκονται στα σχολεία μέσα σε πολυπληθείς πολλές φορές τάξεις με κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους». Η ΟΛΜΕ προτείνει οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να «στελεχώσουν τις ψηφιακές τάξεις για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών/τριών», όπως είχε γίνει και πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την αντίθεσή της στη διεξαγωγή των επιμορφώσεων για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών σε ώρες απογευματινές εκφράζει η ΟΛΜΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι «ο προσωπικός χρόνος, ο οικογενειακός προγραμματισμός, ο προσωπικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η προετοιμασία των εκπαιδευτικών για τα μαθήματα δεν λαμβάνονται υπόψη».

Επιπλέον, ο χρόνος αυτός δεν αναγνωρίζεται ως υπερωριακός, και συχνά τα απογεύματα λειτουργούν “Όμιλοι” στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τονίζει η Ομοσπονδία και ζητά «οι επιμορφώσεις να γίνουν δια ζώσης, σε εργάσιμες ώρες και μέρες, στοχευμένα και για όσο χρόνο χρειάζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης