Καθημερινά τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η πανδημία δεν έχει θέσει στο απυρόβλητο ανθρώπους νεότερων ηλικιών, αντίθετα, όλο και περισσότεροι νέοι, καλούνται να δώσουν μάχη με τον κορωνοϊό μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το γεγονός αυτό, δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σύμφωνα με τα οποία, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 11 άνθρωποι ηλικίας 19 έως 39 ετών. Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες 3 νέοι άνθρωποι κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για δύο 27χρονους από την Αθήνα και την Πάτρα που νοσηλεύoνται σε ΜΕΘ καθώς και έναν ναύτη 19 ετών που διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου.

Δείτε το πίνακα του ΕΟΔΥ από την ενημέρωση της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαγιορκίνης: Μεγαλύτερη επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα των 40-60 ετών

Όπως είπε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, παραμένει η αναστροφή των ρόλων, δηλαδή η ηλικιακή ομάδα των 40-65 παρουσιάζει σταθερά την μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19 με 39 που δείχνει σημεία σταθεροποίησης.

Η ηλικιακή ομάδα των παιδιών εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο πλαίσιο της σχετική επίπτωσης που έχει παρατηρηθεί σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, κάτι που καταδεικνύει ότι ο ρόλος των παιδιών στην επιδημία και τις εξάρσεις της είναι δευτερεύων.

«Κυριαρχούν οι μολύνσεις προς αυτή την ηλικιακή ομάδα παρά από αυτή είπε ο καθηγητής, ενώ η πιθανότητα μόλυνσης είναι χαμηλότερη από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Υπογράμμισε ότι ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα την δομή της ελληνικής οικογένειας, δηλαδή πέρασε αρχές Νοέμβρη από την ομάδα των 20 και 30 στις μεγαλύτερες γενιές και αυτή η εξάπλωση συντηρείται εντός των νοικοκυριών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης