Με την απολογία του τρίτου από τους κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση που είχε ως «στρατηγείο» τις φυλακές Κορυδαλλού, προχωρά η διαδικασία ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς, η οποία έχει καλέσει σε λογοδοσία σήμερα τους έξι από τους 15 συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση στην οποία μέχρι στιγμής είναι κατηγορούμενοι 37 άτομα.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η απολογία του δεύτερου από την ομάδα των έξι κατηγορουμένων που μετήχθησαν σήμερα για να λογοδοτήσουν. Πρόκειται για τον 70χρονο πατέρα του φερομένου ως εκ των τριών βαρυποινιτών «αρχηγών» της εγκληματικής οργάνωσης, του Γιάννη Σκαφτούρου, κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ο Δημήτρης Σκαφτούρος, αδελφός του Γιάννη, ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 70χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η 68χρονη σύζυγος του, επίσης κατηγορουμένη στην υπόθεση, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα τους καταλογίζονται. Ο πατέρας τού Γιάννη Σκαφτούρου φέρεται να υποστήριξε πως η μόνη σχέση του ίδιου και της γυναίκας του με τις φυλακές ήταν η «ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και να τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε σχέση με χρήματα προερχόμενα από παράνομες πράξεις είτε του Παναγιώτη Βλαστού είτε του γιου του Γιάννη Σκαφτούρου: «Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε, βόσκοντας αιγοπρόβατα, δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα, και με επιβαρυμένη την υγεία μας, να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας».

Πρώτη απολογήθηκε, σήμερα, η πρώην σύζυγος του φερόμενου ως ενός εκ των τριών εγκεφάλων της οργάνωσης Παναγιώτη Βλαστού, η οποία να αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της σε παράνομες πράξεις.

Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση η μη των κατηγορουμένων θα ληφθεί συνολικά αφού ολοκληρωθούν οι σημερινές απολογίες.

Διαβάστε επίσηςΔήλωση Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή για το κύκλωμα εκβιαστών
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, 12:25

Βόμβες κατά… παραγγελία
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015, 20:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης