Με την αποχώρηση των κατοίκων Λεπτοκαρυάς από την αερογέφυρα της Εθνικής Οδού, πριν τα διόδια, έληξε η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα σχέδια κατασκευής παράπλευρων σταθμών διοδίων στην περιοχή. Τα έργα για την κατασκευή των σταθμών επρόκειτο να ξεκινήσουν το πρωί, αλλά τελικά αναβλήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα των κατοίκων συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχαν σήμερα στο υπουργείο Υποδομών, με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, τρεις δήμαρχοι της περιοχής και τέσσερις βουλευτές του νομού, καθώς και εκπρόσωποι της νομαρχίας και της «επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων», προκειμένου να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα προβλήματα απορρέουν «από τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε στη Βουλή, το 2007, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τους παραχωρησιούχους, δεσμεύοντας το Δημόσιο» και ανέφερε ότι εντάσεις δημιουργούνται και σε άλλες περιοχές, από «λάθη των συμβάσεων» αλλά και από «λανθασμένες επιλογές των παραχωρησιούχων». Τόνισε δε, ότι στο πλαίσιο του νόμου «θα αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση». Αύριο το πρωί, η ηγεσία του υπουργείου έχει καλέσει σε συνάντηση στο υπουργείο, τους εκπροσώπους της εταιρίας κατασκευής.

Οι διαδηλωτές μετά την ενημέρωση που έγινε από τους εκπροσώπους τους αποφάσισαν να μην κινηθούν προς τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου είχαν σκοπό να επιβάλουν για μικρό χρονικό διάστημα τη δωρεάν διέλευση των οδηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης