Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 36 παιδιών από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης . 21 παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και 15 έλαβαν εξιτήριο.

Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής

Στην κατάσβεση και δυνάμεις της Περιφέρειας Αττικής με 32 υδροφόρες, 6 χωματουργικά μηχανήματα και 5 λεωφορεία για την εκκένωση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και πολλούς εθελοντές, συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ντράφι και την Πεντέλη.

«Είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση απόψε με ισχυρούς ανέμους και την φωτιά να εξαπλώνεται σε δύο τεράστια μέτωπα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές», δηλώνειο αντιπεριφερειάχρης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, τον οποίο εντοπίσαμε «επί το έργον» να διαθέτει όπου χρειάζεται η Πυροσβεστική τις δυνάμεις του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη με δύο ομάδες «Δευκαλίωνα» και με δύο τροχοφόρους φορτωτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης