Παρέχοντας στο κοινό ένα εντυπωσιακό και… πρωτότυπο θέαμα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας «Syros Down Town» με κύριο στόχο του να αναδείξει το πρόβλημα των σκαλιών της Σύρου.

Οι αθλητές που πήραν μέρος στην κατάβαση από τον λόφο της Άνω Σύρου έως την πλατεία Μιαούλη, άφησαν μία ευχάριστη νότα σε όλους όσους έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά, αφού τόσο στα σκαλιά της Άνω Σύρου όσο και σε διάφορα άλλα κομμάτια της διαδρομής τα περάσματά τους ήταν θεαματικά. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους ήταν ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή, αλλά και από το ενδιαφέρον του κόσμου και τόνισαν πως η δεύτερη εκδήλωση, που θα λάβει χώρα τον Μάιο, θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διοργανωτής του Syros Down Town Γιώργος Νούτσος μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τον 1ο αγώνα κατάβασης με ποδήλατα. «Η ιδέα για τον αγώνα ήρθε από το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκαλιά που έχει η Σύρος, αφού αρκετοί συμπολίτες μας έχουν πρόβλημα κινητικότητας και δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους. Προσπαθώντας να βρούμε μία λύση, σκεφτήκαμε να στήσουμε αυτόν τον αγώνα και να διεκδικήσουμε σαν πολίτες ένα νέο εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Με τον αγώνα θέλαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκαλιά, αλλά από την άλλη είναι ένα προβάδισμα της Σύρου, αφού είναι κάτι το μοναδικό. Μέσα από την όλη προσπάθεια που έγινε πιστεύω ότι θα αναδείξουμε το νησί και θα κερδίσει μία μεγάλη προβολή και ευελπιστούμε τον Μάιο που είναι ο επόμενος αγώνας να γίνει ακόμη πιο οργανωμένα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και όλα πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει».

Τα αποτελέσματα του αγώνα

1. Ελισαίος Γούβης 02:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Γιάννης Κορφιάτης 02:55

3. Γιώργος Παγανέλης 02:57

4. Κώστας Μοσκαχλαίδης 03:04

5. Ερρίκος Βουτσίνος 03:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης