Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτογραφίες – Video: Παναγιώτης Σαγκούρης

Περισσότεροι από 1.000 νεαροί διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα στη μνήμη του 15χρονου δολοφονηθέντος μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο συλλαλητήριο της ημέρας θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα με επίκεντρο και πάλι τα Προπύλαια και πορεία προς τα ΕξάρχειαΚατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας σημειώθηκαν μερικά μικροεπεισόδια χωρίς να υπάρξει ένταση, με την αστυνομία να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αποφεύγοντας άμεσες παρεμβάσεις και επαφή με τους διαδηλωτές.

Μία φωτιά σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από τα Προπύλαια και ελάχιστες χειροβομβίδες κρότου λάμψης ήταν τα μόνα περιστατικά κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Λίγο μετά τις 14.00 το απομεσήμερο η συγκέντρωση διαλύθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο συλλαλητήριο της ημέρας θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα με επίκεντρο και πάλι τα Προπύλαια και πορεία προς τα Εξάρχεια.

Εκεί στις 20.00 θα υπάρξει συγκέντρωση στο σημείο ακριβώς που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος στη γωνία Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν εν τω μεταξύ ολοκληρώσει τον κλοιό που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα σχηματιστεί γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων.

Στη μεσημεριανή συγκέντρωση δεν αναφέρθηκαν ούτε συλλήψεις ούτε προσαγωγές, ούτε και τραυματισμοί.

Δείτε καρέ-καρέ τι συνέβη στο κέντρο της Αθήνας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης