Στην 134η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών παραβρέθηκε ο Γιάννης Σγουρός, με αντικείμενο το μεταναστευτικό και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν πόλεις και περιφέρειες στην ένταξή των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της Συνόδου αντηλλάγησαν καλές πρακτικές από τοπικές πολιτικές και πρωτοβουλίες, όπως αυτές που αναλαμβάνονται για τους ασυνόδευτους ανηλίκους ή που σχετίζονται με τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες εργασίας, την εκπαίδευση κ.λ.π. Ο Γιάννης Σγουρός σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ολοκληρωμένη πολιτική από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος με τρόπο τέτοιο, ώστε οι άνθρωποι που αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, να κατανέμονται ισότιμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην αποτελεί γι’ αυτούς η Ελλάδα το τέλος της διαδρομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ξεριζωμός και μετανάστευση για τον λόγο αυτό έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Στο περιθώριο της Συνόδου ο Γ. Σγουρός είχε επαφές και συναντήσεις με τον επίτροπο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό Δημήτρη Αβραμόπουλο, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά (συμμετείχε στην προσύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ), τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Karl-Heinz Lambertz και την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Catiuscia Marini.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης