Συνεχίζεται σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικού και προπονητή μπάσκετ Νίκου Σειραγάκη.

Η δίκη ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου, με την εξέταση των μαρτύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η δίκη εισέρχεται στο τελικό της στάδιο με την απολογία του Σειραγάκη, την πρόταση εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των έξι συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του ενός συνηγόρου υπεράσπισης και την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτόδικη απόφαση είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τον Μάιο του 2013, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά επέβαλε στον πρώην προπονητή ποινή κάθειρξης 401 ετών, αλλά κατά συγχώνευση γίνονται 220, από τα οποία θα εκτίσει τα 25. Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου για χορήγηση του ελαφρυντικού για μειωμένο καταλογισμό, ενώ απέρριψε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για 36 από τα κακουργηματικά αδικήματα που αντιμετώπιζε και δικάστηκε σε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 15 έτη για καθένα από τα 15 παιδιά κάτω των 14 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια

– 12 χρόνια για καθένα από τα 5 παιδιά άνω των 14 χρόνων για κατάχρηση σε ασέλγεια

– 15 έτη για καθένα από τα 2 παιδιά κάτω των 14 ετών για αποπλάνηση

– 7 έτη για καθένα από τα 11 παιδιά άνω των 14 ετών για αποπλάνηση

– 1 έτος για καθένα από τα 3 παιδιά για απόπειρα αποπλάνησης.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης: Αμετανόητος ο παιδεραστής Σειραγάκης: Όλα έγιναν με τη θέληση τους

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης