Στις 6.30 το απόγευμα στο υπ. Εθνικής Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων τερματίζεται η 32η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Ειδικά φέτος, η πορεία θα ολοκληρωθεί με περικύκλωση του υπ. Εθνικής Άμυνας «ως μορφή διαμαρτυρίας για την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που στέλνουν Έλληνες στρατιώτες σε διάφορα μέτωπα από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λιβύη, ενώ έπεται συνέχεια στη Συρία» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ κ. Ευάγγελος Μαχαίρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία ξεκίνησε στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα με αιτήματα την «καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων» και «του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Λιβύη», «τον τερματισμό οποιασδήποτε ελληνικής εμπλοκής», «το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα» και βεβαίως για «την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών».

Η πορεία περνά από τους δήμους Μαραθώνα, Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, όπου προστίθενται μαραθωνοδρόμοι ειρήνης στον αρχικό κορμό όσων ξεκίνησαν από τον Τύμβο.

Μεγάλος αριθμός πολιτών αναμένεται να προστεθεί στο ύψους του δήμου της Αγ. Παρασκευής, από τις αρχές του οποίου έχει διοργανωθεί και σχετική συγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης