Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Κιλελέρ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 00:45
Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Κιλελέρ
Ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των κολίγων του Κιλελέρ.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση – ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Κιλελέρ με θέμα «Έτος Οικογενειακής Εκμετάλλευσης και Συλλογικής Δράσης», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ανοικτά ζητήματα, που απασχολούν και το Υπουργείο του.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το γάλα, επέμεινε στις θέσεις του και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η λογική, ενώ συνολικά για την πορεία της χώρας σε σχέση και με τις ευρωεκλογές, τόνισε τα εξής: Ελπίζω ο ελληνικός λαός που έχει υποστεί τόσες θυσίες να μη δώσει μια κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα, τώρα που όλα δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και τις επιτροπείες»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, ενώ υποστήριξε ότι η πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα ενίσχυσης των οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρακόπουλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Οι προκλήσεις στον πρωτογενή τομέα είναι μεγάλες. Η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις δεν μπορεί να έρθει αποσπασματικά. Απαιτείται συλλογική δράση. Απαιτείται η ενίσχυση του πυρήνα της ελληνικής υπαίθρου, που είναι η μικρή οικογενειακή εκμετάλλευση. Γι′ αυτό προχωρήσαμε σε σειρά ρυθμίσεων, έτσι ώστε και στη γεωργία και στην κτηνοτροφία να έχουμε ευέλικτες και ισχυρές Οργανώσεις Παραγωγών με λόγο στην αγορά».

Για το γάλα να επικρατήσει η λογική


«Από τη πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στο ΥπΑΑΤ, βασικό μας μέλημα παραμένει η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο μέσω ενός αναγεννημένου και εύρωστου αγροτικού τομέα μπορεί να έλθει η πραγματική ανάπτυξη. Οι προϋποθέσεις γι' αυτήν την προοπτική υπάρχουν και όλες μας οι αποφάσεις, οι δράσεις, και οι προσπάθειες στοχεύουν στην πραγματοποίησή της. Για τους ίδιους λόγους άλλωστε εγείραμε, με στέρεα επιχειρήματα, τις ενστάσεις μας σε ρυθμίσεις και προτάσεις που θα είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Και αναφέρομαι τόσο στις αρχικές προτάσεις για την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων αλλά και τη φορολόγηση των αγροτικών κτισμάτων όσο και στις αλλαγές που προωθούνται από τον ΟΟΣΑ στην αγορά του γάλακτος. Ελπίζω ότι και στην περίπτωση του γάλακτος θα επικρατήσει η λογική, όπως συνέβη και στην περίπτωση της φορολόγησης των αγροτικών κτισμάτων, μετά από τη δικαιολογημένη αντίδραση μεγάλου αριθμού βουλευτών».

Να μη «χύσουμε την καρδάρα με το γάλα» τώρα που βγαίνουμε από το τούνελ


«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Η χώρα μας, χάρη στη συνεχή και αταλάντευτη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά και κυρίως τις θυσίες του ελληνικού λαού, παραμένει ισότιμο μέλος της ΕΕ. Έτσι, διαθέτουμε εργαλεία και πόρους για να δώσουμε λύσεις και να στηρίξουμε επιλογές που διασφαλίζουν τη συνέχιση και την ενίσχυση της μικρής, οικογενειακής εκμετάλλευσης. Του κυττάρου αυτού της γεωργικής μας παράδοσης που έθρεψε γενιές γενεών, ακόμη και στα πιο δίσεκτα έτη της ιστορίας μας. Ελπίζω ο ελληνικός λαός που έχει υποστεί τόσες θυσίες να μη δώσει μια κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα, τώρα που όλα δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και τις επιτροπείες».

Την Κυριακή

Οι επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

10:45 Προσέλευση Κοινού στο χώρο του Μνημείου

11:15 Προσέλευση Επισήμων

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση

11:30 Καλωσόρισμα Δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα

- Χαιρετισμοί εκπροσώπων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Αγροτών και Ένωσης Νέων Αγροτών

- Χαιρετισμοί εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων

- Ομιλία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

- Ομιλία εκπροσώπου Κυβέρνησης

- Κατάθεση στεφάνων

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη τελετής.

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 00:45