Σχεδόν ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που υπέστησαν οι βιοκαλλιεργητές στην Επανομή μετά τις πρόσφατες πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις.

«Καταστράφηκε σε ποσοστό 100% το όψιμο πεπόνι, κατά 99% η ντομάτα και κατά τα 3/4 η βιομηχανική ντομάτα», αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας Χρυσούλα Σκορδίτη στο περιθώριο προσυνεδριακής ημερίδας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τόνισε ότι το φαινόμενο της υφαλμύρωσης επηρεάζει τις καλλιέργειες της περιοχής και ζήτησε τη λήψη μέτρων για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Όσον αφορά γενικότερα τους βιοκαλλιεργητές, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα θέσπισης αυτοδιαχειριζόμενων αγορών βιοκαλλιεργητών προκειμένου “οι παραγωγοί να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους, χτίζοντας παράλληλα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές”.

«Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η στήριξη της βιοποικιλότητας με την χρήση των ντόπιων σπόρων και προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την πλήρη επαναλειτουργία των Εθνικών Κέντρων Σποροπαραγωγής»” συμπλήρωσε η κ.Σκορδίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης