Σπιθαμή προς σπιθαμή ελέγχουν από το πρωί της Πέμπτης οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το «Μουσείο Πολέμων» του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη στο Κορωπί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι η έρευνα συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν αν τα χιλιάδες όπλα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του καταζητούμενου επιχειρηματία φέρουν τα νόμιμα παραστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πολεμικά τυφέκια και εξαρτήματα από αυτόματα όπλα, τύπου G3, καθώς και πιστόλια Γκλοκ και Ζάσταβα, ενώ υπάρχουν και τρία κιβώτια, τα οποία παραμένουν σφραγισμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κοντέινερ ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ που εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως από το πρωί η περιοχή είναι αποκλεισμένη και με εντολή του εισαγγελέα οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την έρευνα στα κοντέινερ στον Πειραιά τα οποία φέρονταν να έχουν ως παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή, οι διωκτικές Αρχές στο πλαίσιο αναζήτησης του οπλοστασίου που φαίνεται να διατηρεί ο κ. Πάλλης (πρώην μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») έκαναν έφοδο στο πολεμικό μουσείο του.

Ένταλμα σύλληψης για τον Πάλλη

Οι Αρχές αναζητούν πιθανή διασύνδεση του καταζητούμενου 52χρονου εφοπλιστή με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να διαπιστώσουν αν ήταν ένας από τους χρηματοδότες της οργάνωσης.

Ήδη πάντως εκδόθηκε σε βάρος του φυγόδικου επιχειρηματία και νέο ένταλμα σύλληψης, μετά και την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε χθες σε βάρος του από κοινού με τον επιστάτη του για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Υπενθυμίζεται ότι επιστάτης του συνελήφθη την Τετάρτη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Σήμερα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε βάρος του 52χρονου εφοπλιστή έχει εκδοθεί και παλαιότερο ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του στην υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη για ύποπτα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα FBB, συμφερόντων του προφυλακισμένου επιχειρηματία.

Ο εντοπισμός ωστόσο ενός πραγματικού οπλοστασίου στην έπαυλη του πρώην μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στη Βούλα, απασχολεί έντονα τις διωκτικές αρχές οι οποίες αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την προέλευση των όπλων αυτών.

Στο μικροσκόπιο όμως θα μπουν και τα οικονομικά των εταιριών του κ. Πάλλη με τις αρμόδιες υπηρεσίες να φαίνονται αποφασισμένες να κάνουν «φύλλο και φτερό» κάθε στοιχείο που αφορά τη δραστηριότητά τους για να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κάποιος «υπόγειος δίαυλος» με τη Χρυσή Αυγή. Σε αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή που κατέσχεσε η Αστυνομία.

Όλες πάντως οι δικογραφίες που εκκρεμούν σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη, δόθηκε εντολή να συγκεντρωθούν προκειμένου να εντοπιστούν τα πιθανά κοινά σημεία που τις ενώνουν και ενδεχομένως συνδέονται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για την οποία η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης