Η Ζούγκλα στη φωτιά που μαίνεται στην Αρχαία Ολυμπία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 06:40
Η Ζούγκλα στη φωτιά που μαίνεται στην Αρχαία Ολυμπία

Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν σήμερα το πρωί οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Εκτός από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, στην μάχη συμμετείχαν μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, τα οποία άνοιγαν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από τον Αρχαία Ολυμπία, ενώ ανέλπιστος σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν η άπνοια που επικράτησε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία αναμένεται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη ενημερωθεί οι κάτοικοι των κοινοτήτων Λαντζόι και Λιναριά, προκειμένου να είναι έτοιμοι, αν χρειαστεί να γίνει εσπευσμένα απομάκρυνση των πολιτών στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε ο φακός του zougla.gr, κάποια από τα πιεστικά ρίψης νερού στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας δεν δούλευαν.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021, 10:06