Πλώρη για νέο ρεκόρ αφίξεων έχει βάλει και εφέτος ο ελληνικός τουρισμός, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το Βερολίνο και τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, ITB 2016, μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Μάλιστα σε δηλώσεις της και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι των tour operators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού μετέφεραν στην υπουργό στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη θετική εικόνα στην εξέλιξη της εφετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα. Ανάλογη εικόνα μετέφερε στην κα Κουντουρά και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων DRV, την οποία επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. NorbertFiebig, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. το 2015. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. το 2015.

Στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, αφού υπογραμμίζει τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και για εφέτος, εστιάζει στο προσφυγικό. Όπως αναφέρει, «το κρίσιμο ζήτημα για το αν θα πάει καλά η εφετινή χρονιά δεν είναι αν θα κλείσει η αξιολόγηση αλλά το προσφυγικό και πώς αυτό θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών». Στο σημείο αυτό ο κ. Ρέτσος ζήτησε να υπάρξει βοήθεια της Πολιτείας στα νησιά που «σηκώνουν» το φορτίο του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης