ΟΛΠ: Τρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ΝΕΖ Πειραιώς-Περάματος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 17:04
ΟΛΠ: Τρεις σημαντικές αποφάσεις για τη ΝΕΖ Πειραιώς-Περάματος
Τρεις σημαντικές αποφάσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (ΝΕΖ Πειραιώς-Περάματος), έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, παρά τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν και τις ετήσιες ζημιές που υφίσταται ο ΟΛΠ από την φθίνουσα πορεία της Ζώνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,

1. Προχώρησε σε ρύθμιση των χρεών οφειλετών-χρηστών χώρων του ΟΛΠ στις επισκευαστικές περιοχές του (Μόλο ΔΕΗ, Μόλο Δραπετσώνας, ΝΕΖ Περάματος). Οι δόσεις διακανονισμού καθορίζονται αναλόγως του οφειλόμενου ποσού από 12 έως 60, με μόνη προϋπόθεση την καταβολή προκαταβολής 10% της συνολικής διακανονιζόμενης οφειλής (όπως έγινε και στο δημόσιο).

2. Ενέκρινε το αποτέλεσμα διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση Ζημιών στη Μικρή Πλωτή Δεξαμενή του ΟΛΠ στο Πέραμα» προϋπολογισμού 1.033.200 Ευρώ.

3. Ενέκρινε την άμεση επισκευή της Μεγάλης Πλωτής Δεξαμενής του ΟΛΠ στο Πέραμα, προϋπολογισμού 230.625 Ευρώ.

Ο αριθμός των πλοίων τα οποία δεξαμενίσθηκαν στις δεξαμενές του ΟΛΠ κατά το 2011 μειώθηκαν σε 112 πλοία έναντι 154 του 2010. Τα έσοδα από δεξαμενισμούς μειώθηκαν κατά 45,82%.

«Η φθίνουσα πορεία της Ζώνης, σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στην Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Η Κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες του χώρου και τα Συνδικάτα οφείλουν να βρουν άμεσες συμβιβαστικές λύσεις ανάκαμψης. Ιδιαίτερα η Κυβέρνηση, της οποίας οι συνολικοί χειρισμοί για τα μεγάλα ναυπηγεία, οφείλουν να είναι άμεσοι. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. με ετήσιες ζημιές άνω των 4 εκ. Ευρώ ετησίως από τις δραστηριότητες στήριξης της Ζώνης, παρά τις μειώσεις όλων των τιμολογίων του και για το 2012, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά μόνος του. Παρότι οι μελέτες του για την ενεργοποίηση της ΝΑΥΣΟΛΠ βρίσκονται στην τελική φάση, η κρίση είναι συνολική και δεν αφορά μόνο την Ζώνη. Όλος ο κλάδος βρίσκεται σε κρίση». Με τα λόγια αυτά, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, κάλεσε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να λάβει, σε συνεννόηση με τα Ευρωπαϊκά όργανα άμεσες λύσεις, για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας».


Πηγή:capital
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 17:04