Ομαδικά πυρά στη δημοτική αρχή Βόλου για την ανακήρυξη του υπόδικου Εφραίμ σε επίτιμο δημότη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 09:32
Ομαδικά πυρά στη δημοτική αρχή Βόλου για την ανακήρυξη του υπόδικου Εφραίμ σε επίτιμο δημότη
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην ανακήρυξη του ηγουμένου Εφραίμ ως «επίτιμου δημότη» Βόλου εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.

Οι μειοψηφίες αμφισβήτησαν ευθέως τις προθέσεις της δημοτικής αρχής Βόλου σχετικά με τη συγκεκριμένη επιλογή της κι έκαναν λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών.

Ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου ισχυρίστηκε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ βοηθά την πόλη προσφέροντας γύρω στα 7 εκατ. ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές για διάφορες εργασίες στη Μονή Βατοπεδίου, ενώ έχει προσφέρει και πολλές θέσεις εργασίας σε Βολιώτες.

«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη» σχολίασε ο Μαργ. Πατσιαντάς και μετέφρασε τον ψαλμό του Δαβίδ: «Βάλε μου Κύριε φρουρά στο στόμα μου και φράχτη στη θύρα των χειλιών μου».

Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Ν. Οικονόμου χαρακτήρισε ανερμάτιστη, λαϊκίστικη και διχαστική τη συγκεκριμένη απόφαση της δημοτικής αρχής, την οποία κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται το λαϊκό συναίσθημα για να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους. Αυτή η τιμή δίνεται, όπως είπε, σε ξεχωριστές προσωπικότητες, υψηλού κύρους, με διακεκριμένη δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Αντίθετα, ο ηγούμενος Εφραίμ είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο, όπως τόνισε, ενώ υπενθύμισε τις βολές που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 2013 στο Άγιον Όρος.

Η κα Οικονόμου υπενθύμισε επίσης ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που είναι υπόδικο και βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Διχάζετε τον τόπο και δεν συνειδητοποιείτε ποια κοινωνία εκπροσωπείτε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στη δημοτική αρχή.

Για εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος εκ μέρους της δημοτικής αρχής έκανε λόγο και ο Κ. Γαργάλας, ενώ η αναφορά του σε επιστολή που εστάλη από μοναχούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2011, με σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Εφραίμ, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Μουλά.

«Δεν μπορείτε να επαναλαμβάνετε ύβρεις και συκοφαντίες άλλων εδώ μέσα. Να είστε προσεκτικός και να μην προσβάλετε ανθρώπους και υπολήψεις» τόνισε, ενώ σύσσωμη η πλειοψηφία προσπάθησε να σταματήσει τον Κ. Γαργάλα με έντονες αποδοκιμασίες και φραστικά πυρά.

«Κι εγώ έχω ανώνυμη επιστολή ότι ο κ. Γαργάλας φοράει περούκα και κάνει βόλτα στη Συγγρού» είπε ο Απ. Γαλάτης.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 10:06