Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού κατά μήκος της Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 21:30 να δοθεί το «ελεύθερο» στα φορτηγά που περίμεναν σε διάφορα σημεία στάθμευσης.

Για μεγάλο διάστημα η κυκλοφορία διεξαγόταν σημειωτόν με τη συνοδεία περιπολικών, στο κομμάτι έξω από τη Λαμία, ωστόσο όταν σταμάτησε η χιονόπτωση και παρά το δριμύ ψύχος το οδόστρωμα καθάρισε εντελώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από 40 φορτηγά ήταν σταθμευμένα στο «222» στο ρεύμα για Αθήνα, ενώ αρκετά φορτηγά είχαν εγκλωβιστεί εντός της Λαμίας. Ομοίως επιτράπηκε η κυκλοφορία για τα φορτηγά και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στα πρατήρια της Εθνικής Οδού όμως μπλοκάρισαν ακόμη και λεωφορεία τα οποία δεν είχαν αλυσίδες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Τέσσερα από αυτά σταμάτησαν έξω από τη Λαμία στο δρόμο για Βόλο και Θεσσαλονίκη με συνολικά 170 επιβάτες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρη Κολυνδρίλη.

Ο δρόμος Λαμίας – Δομοκού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με διαφορά 10 περίπου λεπτών δόθηκε στην κυκλοφορία για τα φορτηγά και ο δρόμος για Δομοκό, όμως πολύ γρήγορα αναγκάστηκαν και πάλι να διακόψουν τη ροή τους στο «Σανατόριο» εξαιτίας της νέας δυνατής χιονόπτωσης που ξεκίνησε εκείνη την ώρα αλλά σταμάτησε σύντομα.

Για τη διάρκεια της νύχτας δεν προβλέπονται χιονοπτώσεις οι όποιες πιθανότατα θα ξεκινήσουν και πάλι το πρωί του Σαββάτου με μικρότερη ένταση όμως παρά τον ολικό παγετό που θα επικρατήσει.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο 05/01, με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες. Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).
Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης