Ομιλίες Όθωνα- Οικονόμου για τα επεισόδια στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 17:59
Ομιλίες Όθωνα- Οικονόμου για τα επεισόδια στην Αθήνα
«Στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία είναι σύγχρονος δημοκρατικός θεσμός, ασπίδα της κοινωνίας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Αυτή είναι η αποστολή της στα πλαίσια του συντάγματος και του κράτους δικαίου».

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας που παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα.

«Η σύγχρονη Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πορεύεται με εμμονές μετεμφυλιακές, ούτε με πολιτικά στερεότυπα που ανήκουν σε άλλες εποχές, άλλες κοινωνικές και οικονομικοπολιτικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία δεν επιτρέπουν, δεν ανέχονται και δεν συγκαλύπτουν οποιαδήποτε συμπεριφορά κινείται εκτός του πλαισίου των συνταγματικών επιταγών. Αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση και περιφρουρείται ως κόρη οφθαλμού.

Ακόμη ο κ. Όθωνας είπε ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν υπάρχουν ενέργειες που ξεφεύγουν από τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής και επιχειρησιακής δράσης της ΕΛΑΣ όμως, πρόσθεσε, είναι όχι μόνο άδικο, όχι μόνο υπερβολικό, καθόλου χρήσιμο να εστιάζουμε σε μεμονωμένες και αποσπασματικές τέτοιες ενέργειες χάνοντας τη συνολική εικόνα, την ουσία του θέματος.

Ομιλία αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Λευτέρης Οικονόμου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην τελετή ονοματοδοσίας στη μνήμη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργου Βασιλάκη, τόνισε ότι αναφορές για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της.

«Ζούμε», είπε, «σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και προκλήσεων για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα, πρωτοφανή για την Πατρίδα και την Κοινωνία, που προκύπτει από τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, την αποξένωση, τις νέες ανισότητες που προκαλούν η φτώχεια και ο φανατισμός, αλλά ακόμα και από τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη που πολλές φορές ρευστοποιεί "αξίες" και συμπεριφορές».

Παράλληλα ο κ.Οικονόμου τόνισε ότι «αναφορές για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι, στην κρίσιμη για την Πατρίδα αυτή περίοδο, «η ΕΛ.ΑΣ. είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011, 18:08