«Κάρφωσαν» τον εγκέφαλο της απαγωγής

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 17:52


Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις, όσον αφορά την υπόθεση απαγωγής ενός 26χρονου, καθώς οι εμπλεκόμενοι ομολόγησαν στην αστυνομία τις πράξεις τους, καταδεικνύοντας ως φερόμενο «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο Μιχαλεάκο Πέτρο, φίλο της οικογένειας του νεαρού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ε.Υ.Π., η μυστηριώδης απαγωγή έγινε τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέικεται στην απαγωγή, επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η απαγωγή και οι έρευνες της Αστυνομίας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στις 10 του περασμένου Αυγούστου, oι δράστες έστησαν ενέδρα στο νεαρό και τον απήγαγαν. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του (οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, ο πατέρας του έχει πεθάνει) στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Στη συνέχεια, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των (620.000) ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τη μητέρα του απαχθέντος, ενώ η τελευταία Το ιατρείο στην Καλλιθέαεπικοινωνία πραγματοποιήθηκε στις 17-8-2012. Μέχρι σήμερα, ο 26χρονος δεν έχει βρεθεί, ενώ δεν καταβλήθηκαν τελικά «λύτρα».

Όπως προέκυψε, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν να απαγάγουν τη μητέρα του 26χρονου.

Όλοι οι συλληφθέντες έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό ποινικό μητρώο. Ο 71χρονος είναι πατέρας δύο εν ενεργεία αστυνομικών, ενός ανώτατου αξιωματικού του στρατού και ενός εκπαιδευτικού, οι οποίοι, πάντως, δεν σχετίζονται με την υπόθεση, με βάση τα έως τώρα στοιχεία. Οι συλληφθέντες, πάντως, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης, τον ηλικιωμένο, φίλο της οικογένειας του απαχθέντος.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου συνεχίζονται.

Δηλώσεις του συνήγορου υπεράσπισης, Π. Μαντούβαλου


Λακωνικός ήταν στην τοποθέτησή του ο γνωστός δικηγόρος του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης, Πέτρος Μαντούβαλος. «Το σημαντικό είναι ο σεβασμός και η δικαίωση εκείνων που επλήγησαν από κάθε έκνομη δραστηριότητα με το βάρος που αναλογεί στον καθένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως εγκέφαλος υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε απαγωγή αλλά ότι ο 26χρονος «σκηνοθέτησε» την εξαφάνισή του, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του.

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με την απαγωγή γιου μεγαλογιατρού

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 18:07