Με την παραμικρή λεπτομέρεια ομολόγησε ο πληρωμένος δολοφόνος, 31 ετών, το κάθε βήμα που έκανε μέχρι το νησί των Ιπποτών για να ολοκληρώσει την αποστολή του, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου 12.000 ευρώ.

Ο επαγγελματίας, ένας 31χρονος Αλβανός, έφτασε με πλοίο της γραμμής από την Αθήνα, μετά την παραγγελία του 44χρονου δημοτικού υπαλλήλου, εξαδέλφου του παρ’ ολίγον θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερα πατήστε εδώ

Στην κατάθεση του ο 31χρονος αναφέρει τα εξής:

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Αποδέχομαι τη σε βάρος μου κατηγορία. Το όπλο και τις σφαίρες τα πήρα από ένα άλλο Αλβανό πριν ένα μήνα περίπου από την Πάτρα για 100 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποιο σκοπό προμηθεύτηκες το όπλο και τις σφαίρες;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Πριν έξι (06) χρόνια περίπου ήρθα για πρώτη φορά στη Ρόδο για να δουλέψω. Πράγματι βρήκα δουλειά ως φανοποιός-μπογιατζής σε συνεργείο αυτ/των ιδιοκτησίας …….. στ’ Ασγούρου Ρόδου.

Δούλεψα εκεί για περίπου τέσσερα χρόνια και πριν ενάμιση χρόνο έφυγα από τη Ρόδο και πήγα στα Μέγαρα Αττικής με την οικογένειά μου όπου συνέχισα να διαμένω και να εργάζομαι εκεί μέχρι σήμερα. Πριν τέσσερις μήνες περίπου μου τηλεφώνησε ο υιός του αφεντικού μου από τη Ρόδο και με παρακάλεσε να βοηθήσω κάποιον φίλο του σε κάποιο του πρόβλημα. Ταυτόχρονα μου έδωσε στο τηλέφωνο το φίλο του, ο οποίος μου είπε ότι ονομάζεται Παναγιώτης και ο ίδιος μου ζήτησε να τον βοηθήσω σε κάποιο πρόβλημα που έχει με κάποιον άλλο άνθρωπο στη Ρόδο ή εγώ ή αν ξέρω κανένα άλλο γνωστό μου να τον βοηθήσει. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα με ξανάπαιρνε τηλέφωνο για να μου εξηγήσει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημά του και τι ζητούσε από εμένα. Από τότε με έχει πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο άλλοτε από το κινητό του με αριθμό: 698……. και άλλοτε με απόκρυψη.

Κατά τις συνομιλίες μας μου εξήγησε ότι έχει σοβαρά προβλήματα με κάποιον στη Ρόδο οικονομικές και άλλες διαφορές, είχε αγανακτήσει μαζί του και ήθελε να τον σκοτώσει. Από εμένα ζητούσε ή να το κάνω εγώ ή αν δεν μπορώ να βρω κάποιον άλλον για να τον σκοτώσει και θα μου έδινε και εμένα κάποια προμήθεια σε χρήματα. Τελικά μου πρότεινε ότι τα λεφτά που δίνει για να γίνει η δουλειά είναι 12.000 ευρώ.

Εγώ επειδή στην Αθήνα δεν έβρισκα κάθε μέρα δουλειά και είχα οικονομικά προβλήματα διότι έχω δυο παιδιά και η γυναίκα μου δεν δουλεύει επίσης, αποφάσισα να μην μεσολαβήσει άλλος και να έρθω ο ίδιος στη Ρόδο για να πάρω εγώ τα λεφτά και για αυτό το σκοπό επειδή ο ίδιος μου είχε ζητήσει ο τρόπος της δολοφονίας να είναι με πιστόλι και επειδή όταν θα ερχόμουνα ήθελε πρώτα να το δει το όπλο γι’ αυτό και όπως σας λέω παραπάνω το αγόρασα.

Εκτός από τα τηλεφωνήματα που μου έκανε μου έστελνε και μηνύματα στο κινητό μου τηλέφωνο με αριθμό: 698…….. και μάλιστα μου ζητούσε να σβήνω και τις κλήσεις και τα μηνύματα από το κινητό μου. Ακόμα μου είχε ζητήσει η δουλειά να γίνει αυτή την εποχή που η Ρόδος έχει πολύ κόσμο για να μη μας καταλάβουν. Την Κυριακή 31-07-2011 είχαμε επικοινωνία με τον Παναγιώτη και του είπα ότι βρίσκομαι στη Ρόδο και ότι είμαι έτοιμος για τη δουλειά.

Στην πραγματικότητα εγώ όμως ήρθα την Τρίτη 02-08-2011 με το πλοίο BLUE STAR στη Ρόδο. Την ίδια μέρα το μεσημέρι μου έστειλε μήνυμα ο Παναγιώτης και μου έδωσε το σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του στο Δήμο Ρόδου και μου είπε να το πάρω σε αυτό τον αριθμό για να μη μας καταλάβουνε. Ο αριθμός είναι: 22410 ……. Αγόρασα μία τηλεκάρτα και πήρα σε αυτό το σταθερό τηλέφωνο και το σήκωσε ο ίδιος, μάλιστα την τηλεκάρτα την έχω μαζί μου και είναι αυτή που βρήκατε μαζί με το όπλο και τα άλλα πράγματα. Στο τηλέφωνο συνεννοηθήκαμε και δώσαμε ραντεβού στις 23:00 έξω από νεκροταφείο για να μιλήσουμε. Πράγματι πήγα στο ραντεβού, ήρθε ο Παναγιώτης με ένα μηχανάκι – παπάκι χρώματος μπλε και μου είπε να πάμε πιο κάτω που είναι σκοτεινά και εκεί που τον είδα για πρώτη φορά τον αναγνώρισα φατσικά ως τον άνθρωπο που είχα δει στο παρελθόν στο μαγαζί που δούλευα ως γνωστός του αφεντικού. Το πρώτο πράγμα που μου ζήτησε ήταν να δει το όπλο, εγώ του το έδειξα και επειδή ήταν σκοτεινά άναψε αυτός ένα φακό και το κοιτούσε, λέγοντάς μου ότι του άρεσε. Επίσης μου πρότεινε να κρατούσε αυτός το όπλο σε περίπτωση που εγώ φοβόμουν να το έχω μαζί μου. Εγώ όμως δεν του το έδωσα γιατί δεν ήθελα να καταλάβει ότι ήταν ψεύτικο.

Εγώ εκεί του ζήτησα χρήματα και συγκεκριμένα το ποσό των 6.000 ως προκαταβολή και του είπα ότι τα υπόλοιπα θα μου τα έδινε αφού γινόταν η δουλειά. Ο ίδιος δεν δέχτηκε και μου είπε ότι όλα τα λεφτά θα μου τα έδινε αφού τελείωνε η δουλειά όταν θα βρισκόμασταν στην Αθήνα γιατί ο σκοπός του ήταν πριν σκοτωθεί ο άνθρωπος αυτός να έχει πάει στην Αθήνα και να περιμένει εμένα.

Μάλιστα για να με πείσει έβγαλε από την τσέπη του μία απόδειξη Τράπεζας που έγραφε πάνω το ποσό των 12.000 μου το ‘δείξε και μου το διάβασε και στη συνέχεια το έσκισε σε κομμάτια και τα πέταξε στο έδαφος. Είναι τα χαρτάκια που σήμερα σας πήγα στο σημείο έξω από το νεκροταφείο και τα βρήκατε. Μου είπε επίσης ότι τα λεφτά είναι σε 500 φρέσκα και ζεστά για ‘μένα εκεί μου είπε ότι ο άνθρωπος που ήθελε να εκτελέσω είναι ο Τζούλης που έχει ψαροταβέρνα στην Π. Πόλη της Ρόδου στο μεγάλο συντριβάνι έχουνε διαφορές με το μαγαζί το οποίο θέλει να του φάει ο Τζούλης το οποίο είναι μαγαζί του παππού του, είχε τόσο μίσος εναντίον του που μου ζήτησε να του ρίξω πέντε σφαίρες στο κεφάλι. Ακόμα έβγαλε ένα χαρτί το οποίο μου διάβασε και στο οποίο έγραφε οδηγίες τι προφυλάξεις πρέπει να πάρω όταν θα έκανα τη δουλειά. Το χαρτί έγραφε να φοράω μπότες, διπλά γάντια, κράνος, αδιάβροχα ρούχα για να φαίνομαι παχύς. Εγώ συνέχισα να του ζητάω χρήματα γιατί δεν είχα καθόλου, έχω συγγενείς εδώ αλλά δεν ήθελα να πάω για να μην με δούνε ότι είμαι στη Ρόδο και τα χρήματα που ζητούσα ήταν και για να μείνω κάπου. Τότε αυτός μου ανανέωσε το ραντεβού για σήμερα 10:00 το βράδυ στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου όπου όπως μου υποσχέθηκε σε αυτό το ραντεβού θα μου έδινε κάποια λίγα χρήματα και μαζί το χαρτί που μου διάβασε με τις οδηγίες και ένα σκίτσο με το εσωτερικό του σπιτιού του Τζούλη για να ξέρω πωώς θα κινηθώ. Επίσης μου είπε την μέρα που θα γινόταν η δουλειά η οποία μέρα θα ήταν το πολύ σε 03-04 μέρες από σήμερα να τον παρακολουθήσω όταν θα έφευγε από το μαγαζί για το σπίτι και να είμαι προσεκτικός γιατί αρκετές φορές το αυτ/το του το δίνει σε άλλους δεν ήθελε να γίνει κανένα λάθος. (Στο σημείο αυτό υποδείχθηκε φ/φια του Β. Αθ. του Π».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναγνωρίζεις αυτό το άτομο;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Ναι, αναγνωρίζω με βεβαιότητα ως το άτομο που μου συστήθηκε σαν Παναγιώτης. Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τον εαυτό μου να σκοτώσει άνθρωπο.

Ήρθα στη Ρόδο μόνο να ξεγελάσω τον άνθρωπο αυτό και αν κατάφερνα από χθες που συναντηθήκαμε και του έπαιρνα τα 6.000 που ζητούσα ως προκαταβολή θα έφευγα από τη Ρόδο χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Ζητάω συγγνώμη ακόμη και που συμφώνησα μαζί του για τέτοια πράξη την οποία βεβαίως δεν θα έκανα ποτέ. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Πηγή:dimokratiki

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης