Όποιος δημότης πλήρωσε ιδιωτικό εκχιονιστικό θα αποζημιωθεί από τον Δήμο, υποσχέθηκε η δήμαρχος Πεντέλης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 18:54
Όποιος δημότης πλήρωσε ιδιωτικό εκχιονιστικό θα αποζημιωθεί από τον Δήμο, υποσχέθηκε η δήμαρχος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης θα αναλάβει τα έξοδα για τις περιπτώσεις εκείνες, όπου κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα και να ναυλώσουν οι ίδιοι εκχιονιστικά, προκειμένου ν' ανοίξουν συντομότερα οι δρόμοι στα σπίτια τους. Αυτό ξεκαθάρισε την Παρασκευή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά.

«Δεν γνωρίζω σε ποια έκταση έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα όμως όποιος έχει πληρώσει ιδιώτη, θα αποζημιωθεί», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Είναι φυσικό να μην μπορούσαμε να μπούμε με τα εκχιονιστικά ταυτόχρονα παντού. Σε κάποιες περιοχές θα υπήρξαν και καθυστερήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε κανέναν δημότη. Θα το δούμε αυτό το ζήτημα από τη Δευτέρα και θα υπάρξει αποζημίωση».

Ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ο Δήμος Πεντέλης, η κ. Κεχαγιά δήλωσε: «Έχουμε ανοίξει το σύνολο των βασικών δρόμων. Από εκεί και πέρα, εργαζόμαστε στους μικρότερους δρόμους και τελειώνουν κι αυτοί, όπως στη Νέα Πεντέλη. Υπάρχουν κλαδιά και δέντρα που πρέπει να απομακρυνθούν, υπάρχουν σημεία με δύσβατους δρόμους, όπου τα εκχιονιστικά δυσκολεύονται να μπουν, αλλά είναι και η ποσότητα του χιονιού τόσο μεγάλη, που δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα με την απομάκρυνσή του».

Η δήμαρχος Πεντέλης κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, για τη βοήθεια που έδωσε στον Δήμο με τα μηχανήματα που έστειλε, αλλά και τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο, την Περιφέρεια και όλους όσοι βοήθησαν με τη συνδρομή της. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι αυτές τις ημέρες έδωσαν και την ψυχή τους, αλλά και στους εθελοντές, που βοήθησαν τόσο πολύ αυτές τις δύσκολες ημέρες στη μετακίνηση ασθενών για τη θεραπεία τους, για αιμοκαθάρσεις κ.ά».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 18:54