Οπλοστάσια τα σπίτια τριών φρουρών Χρυσαυγιτών βουλευτών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 16:55
Οπλοστάσια τα σπίτια τριών φρουρών Χρυσαυγιτών βουλευτών
Με αποφάσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παρόμοιων αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στο σπίτι του 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

Στην οικία του 40χρονου αρχιφύλακα που υπηρετεί στην Αττική, 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm, 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm, 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Οι παραπάνω συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι δύο ήταν φρουροί του Νίκου Μιχαλολιάκου και ο ένας του Π. Ηλιόπουλου, βουλευτή Βόλου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 17:22