Η πορεία του κυκλώνα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα καταγράφεται αναλυτικά σε οπτικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε καρέ – καρέ την πορεία του σπάνιου αυτού φαινομένου από τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Όπως θα διαπιστώσετε, η πορεία του ξεκινά από τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, με ριπές ανέμου στα 11 Μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου, ο κυκλώνας μετακινείται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα και φτάνει στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, κάτω από τη Μεσσηνία με ριπές ανέμου που αγγίζουν τα 12 Μποφόρ, δηλαδή τα 130χλμ την ώρα. Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, ο κυκλώνας βρίσκεται σχεδόν πάνω από τα Κύθηρα, αρκετά ενισχυμένος, με τις ριπές ανέμου να παραμένουν στα 12 Μποφόρ.

Την ίδια ημέρα στις 15.00, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο, ο κυκλώνας μετατοπίζεται προς τις Κυκλάδες και πλησιάζει προς την Μήλο, ενώ στις 18.00, το φαινόμενο, φαίνεται να βρίσκεται πάνω από την Μήλο ενισχυμένο.

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ, ο κυκλώνας φαίνεται να πλησιάζει προς την Πάρο και τη Νάξο, ενώ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής η θέση του εντοπίζεται ακριβώς πάνω από την Παροναξία με αρκετά μεγάλες ταχύτητες ανέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή στις 6 το πρωί ο κυκλώνας εντοπίζεται κάτω από την Ικαρία με ριπές ανέμων που αγγίζουν τα 11 Μποφόρ, ενώ στις 9 το πρωί, έχει κατεύθυνση προς τη Σάμο. Στη Σάμο θα φτάσει γύρω στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια μπαίνει προς την Τουρκία αρκετά εξασθενισμένος.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης