Πιέζει ο χρόνος τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με ορατό πλέον τον κίνδυνο αποφυλάκισης του κατηγορούμενου ηθοποιού-σκηνοθέτη,  χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναμένεται να αποφυλακιστεί μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, λόγω λήξης του 18μηνου,  και όπως όλα δείχνουν,  η δίκη του για τους βιασμούς που του αποδίδονται, θα είναι ακόμη σε εξέλιξη!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αν και το δικαστήριο αποφάσισε να μην τηρεί το ωράριο, δείχνοντας πως ανεβάζει ταχύτητες, η προσπάθειά του να κερδίσει το «χαμένο» χρόνο» μοιάζει  αναποτελεσματική, καθώς οι καταθέσεις των μαρτύρων αποδεικνύονται μαραθώνιες!!

Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκαν δύο ολόκληρες συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η κατάθεση της-κατά δήλωσή της- «αδελφικής φίλης» του κατηγορουμένου, Ελένης Κούρκουλα. Η ηθοποιός και πολιτικός κ. Κούρκουλα επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα ίδια που είχε υποστηρίξει και στην προηγούμενη δικάσιμο, απάντησε σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης,  καθόλη τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας η οποία ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Επί περίπου 7,5 ώρες η κ. Κούρκουλα ανέλυε τις απόψεις της για τους λόγους της εμπλοκής του Δημ. Λιγνάδη, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν η …κυβέρνηση. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα τα κίνητρα των προσώπων που κατήγγειλαν για βιασμό τον κατηγορούμενο, η μάρτυρας απάντησε: «Ο φθόνος. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με προσωπικά, βρήκαν ένα ζωηρό ερωτικά άνθρωπο για να πλήξουν τη Κυβέρνηση». Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα το συλλογισμό της η κ. Κούρκουλα είπε  πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «φοβούμενη πολιτικό κόστος για να υπερασπίσει εαυτό της και την κυβέρνηση, παραίτησε Λιγνάδη…Υπήρχε φημολογία ότι κάτι θα συμβεί με τον Λιγνάδη. Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για Κουφοντίνα. Εγώ πιστεύω ότι αυτό στηνόταν από πριν, και ξαφνικά είδαμε συνέντευξη Νίκου Σ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι αναφορές της κ. Κούρκουλα στους καταγγέλλοντες, τους οποίους χαρακτήρισε «περίεργες προσωπικότητες», ενώ, όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει, τι εννοεί, είπε: « Είναι κάποιοι νεαροί που λένε ότι ονειρεύονταν να γίνουν Ρουβάς ο ένας, μεγάλος σταρ ο άλλος, αναρωτιέμαι εγώ εκτός από την επαφή τους με Λιγνάδη, έκαναν κάτι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το χώρο;  Πήγαν σε ένα Ωδείο; Μία σχολή; Μου φαίνονται περίεργοι άνθρωποι αυτοί που λένε τον πήρα από το αεροδρόμιο τηλέφωνο, πήγαμε σπίτι μου, μου την έπεσε και ξαναπήγα σπίτι του διότι ήθελα να γίνω Ρουβάς(…) Έχω καταλάβει ότι ο Αλί έκανε για λίγο καιρό δεσμοφύλακας στην Σουηδία και μετά είδα ότι είχε μία περίεργη επαγγελματική ζωή στο Ντουμπάι, είδα φωτογραφίες του, πως ξαφνικά βρέθηκε να κάνει real estate; Εγώ στη ζωή μου δεν έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, πρώτη φορά εδώ…»

Στο όνομα του Σάκη Ρουβά «που έπεσαν να τον φάνε»,  αναφέρθηκε και πάλι η μάρτυρας, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της πως πολλοί ηθοποιοί που θα ήθελαν να καταθέσουν υπέρ του Δημ. Λιγνάδη δεν ήρθαν στο δικαστήριο διότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε η μάρτυρας. «Είπα ότι υπάρχει ένα τρομοκρατικό κλίμα που πολλοί ηθοποιοί θα μπορούσαν να έρθουν φοβούνται διότι υπάρχει το twitter, το οποίο καταριέται, βρίζει, τα κανάλια που επί πάρα πολύ καιρό,  δεν έχουν κάνει την καλύτερη πληροφόρηση, οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος» δήλωσε, μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή της,  η Ελένη Κούρκουλα, προσθέτοντας μάλιστα για την έκβαση της δίκης ότι η ίδια  έχει μία θετική διαίσθηση…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης