Πριν δύο χρόνια δόθηκαν τα κλειδιά και άνοιξε το 6ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας σε καινούριο κτίριο. Το έργο είχε αναλάβει το Υπουργείο και ο Δήμος την παραλαβή του κτιρίου.

Η σημερινή του κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα ένα ολοκαίνουργιο κτίριο. Η υγρασία έχει εισχωρήσει παντού, οι σοβάδες άρχισαν πέφτουν και ήδη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με το αναπνευστικό παιδιών του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος Ορεστιάδας έδωσε μια γρήγορη αλλά προσωρινή λύση, τους αφυγραντήρες.

Όμως και έπειτα την κακοκαιρία που έπληξε τον Νομό Έβρου τις τελευταίες βδομάδες τα πράγματα χειροτέρεψαν. Οι γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους, μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα αλλά και για το αναπνευστικό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας κ. Γιάννη Περιστεράκη τόνισε πως οι αφυγραντήρες ήταν όντως μια προσωρινή λύση. Το πρόβλημα όπως είπε προέρχεται από τα βουλωμένα λούκια, τα οποία έπρεπε να αναλάβει η Διεύθυνση του Σχολείου. Μας επισήμανε επίσης πως το σχολείο είναι κατασκευασμένο με τις παλιές προδιαγραφές, πριν την έναρξη του ΚΕΝΑΚ κι έτσι η μόνωση δεν είναι το ίδιο καλή με τις σημερινές ισχύουσες προδιαγραφές.

«Ήδη έχουμε προβεί στις κατάλληλες κινήσεις ώστε να φτιαχτούν τα προβλήματα του σχολείου. Έχουν προσληφθεί με 8μηνα ελαιοχρωματιστές και οικοδόμοι που θα αναλάβουν την αποκατάσταση των φθορών του σχολείου».

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης