Οργανωμένο κύκλωμα κακοποιών πίσω από τις δολοφονίες και τις αποδράσεις στις φυλακές Κορυδαλλού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 22:43
Οργανωμένο κύκλωμα κακοποιών πίσω από τις δολοφονίες και τις αποδράσεις στις φυλακές Κορυδαλλού
Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως εξιχνιάστηκαν τα συνεχόμενα κρούσματα δολοφονιών και αποδράσεων Αλβανών κακοποιών που έλαβαν χώρα το πρόσφατο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού.  

Προηγήθηκε ο σχηματισμός δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, ανάμεσά τους οι πρόσφατες δολοφονίες στις φυλακές Κορυδαλλού που σχετίζονται με την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας οι εμπλεκόμενοι δρούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης. Πρόκειται για πέντε Έλληνες και οκτώ αλλοδαπούς οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.

Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 22:43