Έκρηξη θυμού και απίστευτη οργή έχει προκληθεί στα social media, μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 12/03, έξω από το καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας, τη Βουλή.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το υπηρεσιακό όχημα που χτύπησε τον άτυχο μοτοσικλετιστή, στη γωνία Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας, ανήκε στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη. Το μοιραίο αυτό ατύχημα, κόστισε τελικά τη ζωή του 23χρονου Ιάσωνα, ο οποίος πλέον είναι κλινικά νεκρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός έχει πάρει τρομαχτικές και αναπάντεχες διαστάσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο για την καθυστερημένη απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη – η οποία τοποθετήθηκε μέσω Twitter για το συμβάν με δύο 24ωρα καθυστέρηση (!) – όσο και για τα πρωτοφανή στιγμιότυπα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο το οποίο αποκαλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά αξιωματούχου της τροχαίας, λίγα μόνο λεπτά μετά το περιστατικό, ο οποίος αντί να πάρει κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα που σταμάτησε στο σημείο, αντ’ αυτού τού έκοψε κλήση για κράνος και τον προέτρεψε σε φυγή.

«Έλα γράψε με, τόση αστυνομία και τροχαία εδώ πέρα, με πράσινο πέρασε το παιδί και το τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο μάρτυρας στο βίντεο, με τον αξιωματικό της τροχαίας να απαντά στους συναδέλφους του: «πες του να μη λέει χαζομάρες», ενώ απευθυνόμενος στον αυτόπτη μάρτυρα που διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι έχει δει τι συνέβη, απάντησε: «Εσύ τι είσαι; Άσε το παιδί και το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εξαιρετικά σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα δεν φαίνεται στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τροχαίο, ενώ προφανώς η συμπεριφορά του αξιωματικού της τροχαίας δείχνει την απόπειρα να διωχθεί ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: 

 

Οι πολίτες κάνουν λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης» του περιστατικού, την ώρα που ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη το υλικό από τις κάμερες», «γιατί διέφυγε ο οδηγός για να μην περάσει αυτόφωρο και δεν ζητήθηκαν τα στοιχεία του», αλλά και «γιατί πήρε θέση η Ντόρα Μπακογιάννη δύο ημέρες μετά». 

Πέρασε με πράσινο – Φορούσε κράνος 

Το τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι  της Παρασκευής, όταν το υπηρεσιακό όχημα, που είναι «χρεωμένο» στην Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας από το Χίλτον, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι, και ο οδηγός της φορούσε κράνος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ακόμη τις αισθήσεις του αλλά ήταν βαριά τραυματισμένος. 

Στην πορεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, ο άτυχος Ιάσωνας λόγω του τραυματισμού, παρουσίασε βαριά εγκεφαλική βλάβη και μια σπασμένη λεκάνη που πιθανότατα οδήγησε σε μεγάλη εσωτερική αιμορραγία. 

Οργή στα social media

Χρήστες του Twitter καυτηριάζουν τη συμπεριφορά του ένστολου, απαιτώντας απόδοση ευθυνών. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης