Απάντηση σε πολύ σκληρό τόνο δίνουν κύκλοι προσκείμενοι στην πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου σε δημοσιεύματα κυριακάτικης εφημερίδας, που επαναφέρουν παλαιότερα δημοσιεύματα περί εμπλοκής της στην υπόθεση της Novartis.

Οι ίδιες πηγές, αφήνουν αιχμές κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, αποκαλώντας τον Ρασπούτιν ο οποίος ύφος «νταβατζή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, υποδείκνυε στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, η κ. Ράικου δεχόταν πιέσεις, σε κρίσιμες υποθέσεις είτε να προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης ακόμη κι αν στην συνέχεια οι κατηγορούμενοι   αθωώνονταν, είτε να θέσει ορισμένες από αυτές στο αρχείο.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται, «θύματα» υπήρξαν και πολλοί ακόμη συνάδελφοί της δικαστικοί λειτουργοί.

«Σε άλλες περιπτώσεις το ίδιο πρόσωπο πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της,που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε : Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης