Αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου το πρώτο οκταήμερο του Αυγούστου και ο υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή στους αρμόδιους φορείς να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Σε συγκεκριμένες περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, στους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων, διαπιστώθηκε, μέσα από συστηματική ανάλυση του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη», αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, εν μέσω έντονης τουριστικής δραστηριότητας, αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στις περιοχές του Νοτίου Τομέα της Αττικής (εστίαση-καταλύματα), του Ανατολικού Τομέα της Αττικής (καταλύματα), της Θάσου (καταλύματα), της Ζακύνθου (καταλύματα), της Χαλκιδικής (καταλύματα), της Μεσσηνίας (καταλύματα) και της Ηλείας (καταλύματα).

Επίσης, στο νησί της Καλύμνου, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία μεταβολή από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, κάτι που, εξαρχής, δεν θεωρείται συμβατό αφενός με την πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και με τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης στα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Για αυτές τις περιοχές, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και την Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης