Μαστίζει η ανεργία τον κλάδο της οικοδομής στον Νομό Μαγνησίας, καθώς επτά στους δέκα οικοδόμους είναι άνεργοι, ενώ ποσοστό της τάξεως του 80% των οικοδόμων και εργατοτεχνιτών είναι ανασφάλιστοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συνδικάτου Οικοδόμων, Βάγιο Λαγοδόντη, την περίοδο που διανύουμε περισσότεροι από 4.000 οικοδόμοι είναι άνεργοι. «Πρόκειται για τη χειρότερη περίοδο τα τελευταία 30 χρόνια για τα τοπικά δεδομένα της Μαγνησίας, με το ποσοστό ανεργίας στους οικοδόμους να ξεπερνά πλέον το 70%» τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πάγιο αίτημα του Συνδικάτου είναι το κατώτερο ημερομίσθιο να ανέρχεται στα 52 ευρώ, για τον τεχνίτη στα 75 ευρώ, ενώ επίσης καθολική είναι η απαίτηση πλέον να προσμετράται ο χρόνος ανεργίας ως συντάξιμος, να θεωρούνται τα βιβλιάρια ασθενείας όσο διαρκεί η κρίση και χωρίς ένσημα, ενώ ζητούν καλύτερη επιθεώρηση στις οικοδομές για θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Ο κ. Λαγοδόντης αναφέρεται επίσης και στις στρεβλώσεις του συστήματος, που έχουν ουσιαστικά «μετατρέψει» τους οικοδόμους σε επαίτες ακόμη και μιας ελάχιστης ασφάλισης, για να μπορούν να έχουν δικαίωμα να εξεταστούν από γιατρό, αφού και η νέα ρύθμιση που έγινε πριν από λίγες μέρες επιβάλλει 50 ένσημα τουλάχιστον, προκειμένου να θεωρηθούν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης