Οργιάζει η φορολογική παραβατικότητα σε καταστήματα εστίασης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 10:14
Οργιάζει η φορολογική παραβατικότητα σε καταστήματα εστίασης
Σωρεία παραβάσεων εντόπισε για άλλη μία φορά η Οικονομική Αστυνομία το περασμένο τριήμερο, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα εστίασης.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα:

• Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας (13.578) ευρώ. Συγκεκριμένα, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις συνολικής αξίας 8.675 ευρώ από τη διάθεση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, 2.863 ευρώ από τη διάθεση ατομικών ποτών και 2.040 ευρώ από την πώληση δίσκων λουλουδιών. Επιπλέον, διενεργήθηκε έλεγχος στις δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα τρία τρίμηνα του 2013. Σε αυτή την περίπτωση συνελήφθησαν ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, καθώς και ένας 44χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος των ταμείων του κέντρου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (01-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα, αναζητείται για να συλληφθεί και η νόμιμη εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κέντρου διασκέδασης (80χρονη ημεδαπή).

• Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο (2) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

• Σε καφετέρια – μπαρ – εστιατόριο στον Κορυδαλλό, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο (2) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), καθώς και η στέρηση πιστοποιητικού υγείας τριών (3) εργαζομένων.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 10:21