Οργιάζει το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 16:53
Οργιάζει το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα
Την καταδίκη έξι ατόμων με την κατηγορία της συμμετοχής αλλά και της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος σε Αθήνα, Κόρινθο και Αμαλιάδα επέβαλε η ελληνική δικαιοσύνη.

Ειδικότερα τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση και δυο σε εξάμηνη. Στους τέσσερις πρώτους επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ στον καθένα.

Χθες το απόγευμα έγιναν παρομοίως συλλήψεις σε ίντερνετ καφέ, στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου ο ιδιοκτήτης του καφέ και τέσσερις παίκτες διενεργούσαν παράονομο στοιχηματισμό και συνελήφθησαν, προσήχθησαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας, όπου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Μαζί με τους συλληφθέντες κατασχέθηκε και μηχάνημα ηλεκτρονικού υπολογιστή με άλλα πειστήρια της παράνομης δραστηριότητας, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, το συγκεκριμένο κύκλωμα ήταν από τα ισχυρότερα της χώρας, με τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, χθες βράδυ σε περιοχή των Τρικάλων έγιναν συλλήψεις σε ιδιόκτητο κατάστημα ίντερνετ καφέ, όπου ο ιδιοκτήτης και ένας παίκτης δραστηριοποιούνταν στο παράνομο στοίχημα και αφού συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο δικαστήριο Τρικάλων σήμερα το μεσημέρι.

Η έξαρση του παράνομου στοιχήματος στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Μακεδονίας, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές και τον ΟΠΑΠ στην απόφαση να γίνει την προσεχή Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη σύσκεψη αρμοδίων φορέων, με την συμμετοχή της διεύθυνσης παιγνίων και λεσχών της Αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τον εκπρόσωπο της ΟΠΑΠ ΑΕ και των πρακτόρων του Νομού Θεσσαλονίκης, με θέμα την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 16:53