Ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών που ξέσπασαν νωρίτερα στο Ζέλι Φθιώτιδας, στην Κασσάνδρα  Χαλκιδικής, αλλά και για το μέτωπο της Εύβοιας, παρείχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ζέλι Φθιώτιδας είναι οριοθετημένη. Καίει αγροτοδασική έκταση και εκεί επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα και 2 αεροπλάνα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έσβησε η φωτιά στη Χαλκιδική

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αλλά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων βοήθησε ώστε η φωτιά να σβήσει και να σταματήσουν οι ρίψεις. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για προληπτικούς λόγους.

Επιχείρησαν 77 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει δασικό κομμάτι στον Δήμο Κασσάνδρας επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και εναέρια μέσα.

 

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Βουνιχώρα Φωκίδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στη Βουνιχώρα Φωκίδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 4 αεροσκάφη.

Οριοθετημένη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στη Γάια Ευβοίας. Να θυμίσουμε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Κρεμαστό και Γάια της Εύβοιας. Η φωτιά έφτασε σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το χωριό, αλλά ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την οποιαδήποτε εξέλιξη και δεν κινδύνευσαν σπίτια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης