Έπειτα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, οριοθετήθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στα Δικαστικά Μαραθώνα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή, ενώ σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν στο σημείο 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.
Διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κατοικίες, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λουτρά Αρκαδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη 01.55, σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ το μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Μάχη με τις φλόγες αλλά και τον πολύ δυνατό αέρα έδωσαν τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το χωριό Ζόλα στην Κεφαλονιά. Η πυρκαγιά αυτήν την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Περιορίστηκαν οι φλόγες στην Αχαΐα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Αράξου, στη δυτική Αχαΐα.

Στην περιοχή επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα με 16 άτομα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, σε περιοχές της δυτικής αλλά και ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, στη Χαλκιδική και στον Έβρο, στις Κυκλάδες, καθώς και σε νησιά του βορείου Αιγαίου.

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης