Τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό κουτί, το οποίο με τη σειρά του βρισκόταν μέσα σε σακ βουαγιάζ, ήταν η βόμβα που έβαλαν άγνωστοι έξω από γκαράζ, στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών πυροτεχνουργών οι οποίοι «χτενίζουν» από το βράδυ τον χώρο, πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό μικρής ισχύος. Το γεγονός βέβαια ότι ήταν τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό κουτί σημαίνει ότι οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν μεγαλύτερες ζημιές, αλλά όχι θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία παραπέμπουν στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

Το χρονικό

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Καλλιθέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 23:25 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και είπε ότι θα εκραγεί βόμβα στο υπουργείο. Σύμφωνα με μαρτυρία της τηλεφωνήτριας του σταθμού ο άγνωστος άνδρας είπε στο τηλεφώνημα: “Άκουσε με προσεκτικά, δεν είναι φάρσα, σε 12 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο υπουργείο που βρίσκεται απέναντι από την Πάντειο και ο αγώνας συνεχίζεται”. Τέσσερα λεπτά αργότερα το ίδιο άτομο τηλεφώνησε και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και είπε ότι η βόμβα θα έσκαγε σε 12 λεπτά.

Η Αστυνομία απέκλεισε εγκαίρως την περιοχή. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι δύο δεξιές λωρίδες του κατερχόμενου ρεύματος της λεωφόρου Συγγρού, καθώς και οι οδοί Φραγκούδη, Παπαζαχαρίου, Αριστοτέλους και Αλέξανδρου Πάντου. Σύμφωνα με την Aστυνομία η βόμβα που εξερράγη στις 23:41 ήταν μεσαίας ισχύος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα τοποθετήθηκε στην πίσω πλευρά του κτιρίου, στην έξοδο του γκαράζ. Υλικές ζημιές υπέστησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και τα παρακείμενα καταστήματα Everest, Γρηγόρης. Στο σημείο έσπευσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, ενώ άνδρες της ΤΕΕΜ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για την περισυλλογή υπολλειμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.

Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το “χτύπημα”

Κάποιοι θρασύδειλοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Το πρόσφατο χτύπημα έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έκρηξη έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ανάληψη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Διαβάστε επίσης:

Χτύπημα με βόμβα στη Βουλή, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010, 20:01

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στη Βουλή
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010, 19:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης