Με τον 48χρονο κατηγορούμενο «ψευτογιατρό» ωσεί παρόντα, συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τους Αθήνας καθώς, μέχρι στιγμής ούτε οι συνήγοροί του, έχουν λάβει από εκείνον που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό, εξουσιοδότηση να τον εκπροσωπήσουν. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία, με δεδομένο ότι στις 16 Δεκεμβρίου, λήγει το 18μηνο για τον 48χρονο κατηγορούμενο ο οποίος, αν δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε απόφαση, θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο «ψευτογιατρός» εξακολουθεί να νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στην υπεράσπισή του που υπέβαλε αίτημα αναβολής και διακοπής της δίκης το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας πάντως εξήγησε ότι ήταν επιλογή του κατηγορουμένου να μην εκπροσωπηθεί στη δίκη. «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου.

Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο.

Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει Covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης