Όταν ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση της ΧΑ κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα

Όταν ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση της ΧΑ κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
Νέο βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει τον τρόπο που δρα η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είδε το φως της δημοσιότητας. Σ΄αυτό το βίντεο που περιλαμβάνεται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ο Ηλίας Παναγιώταρος σε ομιλία του τον Μάιο του 2013 προαναγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα . Παραδέχεται μάλιστα ότι ο Γ. Λαγός ήταν αυτός που ανέλαβε να οργανώσει το χτύπημα.

«Το Πέραμα περιμένει. Έχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει», δηλώνει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Ιωάννη Λαγό που είναι υπεύθυνος για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Πέραμα, Σαλαμίνα).

Παράλληλα, αναφέρεται στον Γρηγόρη Λαμπράκη και τονίζει πως πρέπει να αλλάξει ονομασία η Κοκκινία σε κάτι που θα περιέχει «τα παιδιά με τα μαύρα» και τα σύμβολα τους. «Ερχόμενος τώρα έβλεπα την πινακίδα που έλεγε "Κοκκινιά" εκεί στη Γρηγόρη Λαμπράκη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τους πούμε ότι θα πρέπει το "Κοκκινιά" να αλλάξει γιατί δεν είναι "Κοκκινιά", να βρούνε ένα άλλο χρώμα, κάτι μεταξύ μπλε και μαύρου, που έχει να κάνει και με τα παιδιά με τα μαύρα, με τα σύμβολά μας».

Στο ίδιο βίντεο ο Παναγιώταρος φροντίζει να υπενθυμίσει και το μίσος της οργάνωσης για όλους όσους θεωρεί «υπανθρώπους», σύμφωνα με τη ναζιστική της ιδεολογία, η οποία αποτελεί και το κίνητρο των εγκληματικών της πράξεων.

Λέει λοιπόν ότι «έχουμε δεχτεί μια τεράστια εισβολή τριτοκοσμικών, αλλόφυλων, κανίβαλων, υπανθρώπων, οι οποίοι εκτός όλων των άλλων τεραστίων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στην πατρίδα μας έχουν και το αρνητικό, το πολύ άσχημο για εμάς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι φανατικοί μουσουλμάνοι».

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ίδιος ο Λαγός, συνοδευόμενος από τον Παναγιώταρο και τον Μίχο, προαναγγέλλει από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (8/8/2013) την επίθεση, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ [...] θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα». Και στις 12/9/2013 το τάγμα εφόδου του Περάματος, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Πανταζή.

Θα επιτεθεί στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Λαγός συνομιλεί με τον Πανταζή και ενημερώνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη για την εξέλιξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πανηγυρίζει με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο, ομολογώντας ότι «τους μακελέψαμε».

Κι έπειτα οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος (16/9/2013) αναλαμβάνουν να συγκαλύψουν το έγκλημα μέσω της διαδικτυακής εκπομπής της οργάνωσης, ενώ επισήμως η Χρυσή Αυγή κάνει την ανήξερη, γράφοντας στην ομώνυμη εφημερίδα της (18/9/2013) ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος, με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε».

Δείτε το video:


Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, 20:55