Σχεδόν 20 χρόνια πριν ο σπουδαίος αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, βρέθηκε στην Κρήτη όπου έδωσε μία διάλεξη που άφησε… εποχή!

Ο κορυφαίος σύγχρονος επιστήμονας, ήταν προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και παραχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1998 διάλεξη στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο ίδιος παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου στο Candia Maris και με τρόπο αφοπλιστικά απλό, με πολύ χιούμορ και έναν σπάνιο αυτοσαρκασμό απάντησε σε έξι ερωτήσεις παρισταμένων δημοσιογράφων και μη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μεσόγειος» ο Στίβεν Χόκινγκ ανέφερε – κατά την συνέντευξη Τύπου – πως «είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ξεχνώ ότι είμαι στη Γη – αν και η γυναίκα μου πολλές φορές, πιστεύει ότι προέρχομαι από άλλο πλανήτη. Ενδιαφέρομαι για την ανθρώπινη φυλή. Όμως έχουμε φτιάξει τόσα πράγματα, που σήμερα να έχουμε τη δύναμη να καταστρέψομε τους εαυτούς μας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο. Έχουμε την τεχνολογία να κάνουμε ότι θέλουμε. Ελπίζω όμως να έχουμε τη σοφία να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη αυτή για να αναπτυχθούμε ως ανθρώπινο είδος και να εποικήσουμε το γαλαξία».

Παράλληλα, ο Βρετανός αστροφυσικός αμφισβήτησε την θεωρία του Αινστάιν λέγοντας πως «Δεν πιστεύω ότι ο Αϊνστάιν ανακάλυψε την τέλεια ενοποιημένη θεωρία. Δούλευε σε λάθος κατεύθυνση διότι δεν πίστευε στην Κβαντική, που είναι βασική στη Φυσική. Αν είχε ανακαλύψει μια ενοποιημένη θεωρία θα την είχε δημοσιεύσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretapost

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης