Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα, οπότε και εορτάζεται  η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι, Συνοδική Θεία Λειτουργία, παρουσία βουλευτών και υπουργών.

Έξω από τον Ιερό Ναό, όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης, διαβιεί ένας νεαρός τοξικομανής, ο οποίος δέχεται τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής και κοιμάται στα παγκάκια. Λίγο πριν από την άφιξη των επισήμων από τον κλήρο και την Πολιτεία στο σημείο, κάποιος έκρινε ότι ο συμπολίτης μας χαλάει την αισθητική της ημέρας, και οι αστυνομικοί τον έδιωξαν κακήν κακώς από τη σημείο που για τον ίδιο, αποτελεί πολύ περισσότερο το σπίτι του, από όσους κατέφθασαν για τυπολατρικούς λόγους και για τις… απαραίτητες φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν φαίνεται στα ανούσια ευχολόγια των πολιτικών, αλλά και του κλήρου ενίοτε, αλλά σε πράξεις και στην ενσυνείδητη φιλανθρωπία προς τον αδύνατο.

Και η εκδίωξη ενός πολίτη που χρειάζεται τη στήριξη των θεσμών που δημιουργήθηκαν ακριβώς για να του την παρέχουν, αποτελεί σίγουρα ακόμη ένα παράδειγμα της υποκρισίας που ταλανίζει την κοινωνία και, εν πολλοίς, μας έχει οδηγήσει στη σημερινή άθλια κατάσταση…

Φωτογραφίες από την τελετή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στείλτε τις καταγγελίες σας στο info@zougla.gr ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 211 555 0 500.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης