Για κουκούλωμα σκανδάλου που χαρακτηρίστηκε ως απλή… αμέλεια κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας FM Voice, το οποίο αναφέρεται στη διευθύντρια της ΔΟΥ Κηφισιάς που, σύμφωνα με την εφημερίδα, πέφτει στα μαλακά, παρά το γεγονός ότι αποδεικνύεται πως οι χειρισμοί της είχαν στόχο να αποφευχθεί η απόλυσή της.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, που θυμήθηκαν να συγκαλέσουν την πειθαρχική δίκη για τη Δρυμαλίτου, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές αποκαλύψεις, οι οποίες τεκμηριώνουν ότι, πίσω από τη διευθύντρια της αμαρτωλής ΔΟΥ Κηφισιάς, κρύβεται μία ολόκληρη «συμμορία»!

Την ευθύνη του σκανδάλου της παράνομης, χειρόγραφης, φορολογικής ενημερότητας στη Σταυρούλα Κουράκου, τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, την ευθύνη της διευθύντριας της «εφορίας της αμαρτίας», Δρυμαλίτου, του υποδιευθυντή Μανωλάκου και της επόπτριας ελεγκτών Πουλάκου, τη ρίχνουν σε δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ: Στον Ηλία Παππά και στη Βασιλική Γιαννοπούλου.
Σήμερα, τους δικάζουν πειθαρχικά για «παράβαση καθήκοντος» και για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας», ενώ αποκρύπτουν τον δόλο στις ενέργειες της Δρυμαλίτου, επιδιώκοντας να τη… χαϊδέψουν. Όμως, ο εκάστοτε επικεφαλής μιας εφορίας είναι ο τελικός υπεύθυνος για τα όσα γίνονται στην εφορία του.

Και σ’ αυτή την εφορία, πέραν του Παπαντωνίου, χάθηκαν φάκελοι τραπεζιτών, αλλοιώθηκαν φάκελοι δημοσιογράφων, κλειδώθηκαν στα συρτάρια έλεγχοι ολιγαρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δόλος ή ατελής εκπλήρωση καθήκοντος

Έτσι έκανε και στην περίπτωση της σημερινής πειθαρχικής δίκης, η κυρία Δρυμαλίτου.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η «πειθαρχικώς προϊσταμένη των δύο υπαλλήλων», ενώ διαπίστωσε ότι οι δύο «δεν τήρησαν την ορθή διαδικασία και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις», για τη χορήγηση της ενημερότητας στο ζεύγος Παπαντωνίου, «περιορίστηκε μόνο στις αυστηρές συστάσεις, ώστε να είναι προσεκτικότεροι στο μέλλον στην άσκηση του καθήκοντός τους, παραλείποντας να συντάξει την προβλεπόμενη έκθεση ενημέρωσης του Γενικού Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης, προκειμένου αυτός να επιληφθεί αρμοδίως, κατά τις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου».

Με δύο λόγια: Το πόρισμα ομολογεί ότι η Δρυμαλίτου επιχείρησε να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο, αλλά, τη ρίχνει στα μαλακά της «αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος». Ενώ αυτή απέκρυψε το σκάνδαλο, για να μην χάσει τη θέση της και να μην κινηθεί σε βάρος της η Δικαιοσύνη. Κραυγαλέα επιχείρηση προστασίας της κυρίας. Για να γλυτώσει την αργία, η οποία επιβάλλει την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση της διευθύντριας, ή ακόμη την απόλυσή της.
Και κάτι ακόμη. Ο υποδιευθυντής Μανωλάκος δεν απουσίαζε στις 17 Μαρτίου, την ημέρα της χορήγησης της ενημερότητας. Γιατί χρειάστηκε, συνεπώς, τρεις μήνες η κυρία Δρυμαλίτου να ασκήσει την προκαταρκτική εξέταση; Μήπως γιατί, στο μεταξύ, είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο στον Τύπο;
Άλλο ένα στοιχείο του δόλου της κυρίας και όσων κρύβονται πίσω από αυτήν.

«Ξέχασαν» τη δίκη τρεις μήνες

Τα συνταρακτικά στοιχεία που ξεσκεπάζουν τη «συμμορία», είναι πολλά.  Τρεις μήνες καθυστέρησαν την πειθαρχική δίκη. Ορίστηκε τον Νοέμβριο, έπεσε, όμως, πάνω στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και στην αποχή των δικηγόρων και αναβλήθηκε. Ίσως, δε, να γινόταν πολύ αργότερα, αν δεν έβγαινε και πάλι μπροστά η «Μαύρη Λίστα». Χρειάστηκε δύο φορές (στις 18 και 25 Ιανουαρίου) να παρέμβει στο θέμα η fmvoice.gr, για να θυμηθούν και να συγκαλέσουν σήμερα τη δίκη.

Έκαναν ό,τι μπορούσαν να παραπεμφθεί στις καλένδες το θέμα, γιατί -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- η πρόεδρος του πειθαρχικού είναι μία εξαίρετη, έντιμη και πολύ αυστηρή δικαστικός.

Ποιοι καλύπτουν τη Δρυμαλίτου

Η κυρία έπρεπε προ πολλού να είχε ξηλωθεί. Μαζί της, όλη η ηγετική ομάδα στην «Εφορία της αμαρτίας». Το σκάνδαλο με την παράνομη χορήγηση της ενημερότητας αρκούσε. Ακολούθησαν δεκάδες αποκαλύψεις.

Πώς είναι δυνατόν να ηγείται μιας εφορίας -και, μάλιστα, μιας από τις σημαντικότερες της χώρας- ένα άτομο που ελέγχεται πειθαρχικά και δικαστικά; Ελέγχεται, μάλιστα, από το ανώτατο επίπεδο της ποινικής δικαιοσύνης, την εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ο νόμος για τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο 4389/2016 είναι σαφής: Από τη στιγμή που διώκεται πειθαρχικώς, η κυρία δεν επιτρέπεται να είναι διευθύντρια εφορίας.

Καμία απάντηση από τον Πιτσιλή

Ακόμη περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όλα αυτά και για πολλά άλλα. Θα την περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες, αφού το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Η μόνη απάντηση που λάβαμε το απόγευμα της Τρίτης από τον κ. Πιτσιλή ήταν η παραπάνω. Με ή χωρίς εισαγωγικά, αυτό μας είπε. Εγώ απλώς υπέγραψα το πόρισμα και τη δίωξη. Συμπληρώνοντας ότι, δεν παρεμβαίνει ποτέ στο έργο των συνεργατών και των υφισταμένων του. Όμως, τα πράγματα έχουν πάρει μία συγκεκριμένη τροπή.  Ο κ. Πιτσιλής οφείλει να πάρει θέση.

Μείζον πολιτικό θέμα

Εν όψει των αλλαγών στην ηγεσία της ΑΔΑΕ και των εφοριών, η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος οφείλουν να ασχοληθούν με τα κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα, ακόμη και σήμερα, στο σώμα των εφοριακών.

Το θέμα της «Εφορίας της Αμαρτίας» άνοιξε τόσο πολύ, ώστε επιβάλλεται η πολιτική παρέμβασή τους, απαιτώντας να ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμότητες της συγκεκριμένης ΔΟΥ. Άλλωστε, τώρα διευκολύνονται από το ότι οι εισαγγελικές παραγγελίες θα μεταφερθούν στο «νέο ΣΔΟΕ», το οποίο θα ελέγχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Τότε, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

Πηγή:  FM Voice

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης