Ουρές δημιουργήθηκαν στις τράπεζες και τις εφορίες, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έσπευσαν να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες. Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, απομένουν άλλες δύο εργάσιμες ημέρες, πολλοί, όμως, είναι εκείνοι που καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων του.

Το αδιαχώρητο έγινε την Πέμπτη στις εφορίες, με χιλιάδες πολίτες να καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, λίγα 24ωρα πριν λήξει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν τυπωθεί περίπου 5. εκατ. ειδοποιητήρια πληρωμής, ωστόσο έχουν εξοφληθεί μόλις τα μισά.

Προς το παρόν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα δημόσια ταμεία, έχουν εισπράξει 500 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 δισ. ευρώ συνολικά έσοδα, που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Την περσινή χρονιά και έως τις αρχές του 2012 είχαν κατατεθεί περισσότερες από 365.000 πινακίδες οχημάτων. Φέτος, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, οι καταθέσεις πινακίδων έχουν αυξηθεί κατά 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους ιδιοκτήτες ΙΧ που καταθέτουν τις πινακίδες τους σωρηδόν, οι σκάλες των ΔΟΥ γεμίζουν και από ουρές κόσμου που περιμένουν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, λίγο πριν την εκπνοή του έτους.

Δυο εργάσιμες ημέρες, Παρασκευή και Δευτέρα, απομένουν για τις συναλλαγές στις εφορίες, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας, εξοφλούνται στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Διαβάστε επίσης Ουρές ταλαιπωρίας στις τράπεζες του Ηρακλείου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 11:33

Κοσμοσυρροή στη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 14:43

Ουρές στις εφορίες για να παραδώσουν τις πινακίδες, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 09:08

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΕΡΤ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης